AGNETHE WEISSER

Det hender en nykommer setter skoene utenfor inngangsdøra. Da reagerer styreleder Hans Haugnæss med en spøk: – Skal de pusses?

– Vi kan jo ikke ha personlige effekter stående i fellesgangen. Da trengs det en liten Narvestad, sier han.

Men den karakteristikken er ikke Randi Vågsvær enig i, der hun går en liten luftetur på borettslagsområdet i Trondheim med hunden Odin.

– En av grunnene til at vi flyttet hit til Abelsborgsgates borettslag, er at det er ordnede forhold. Vi trives veldig godt, sier hun.

Borettslaget har 36 leiligheter, og for noen år siden ble det bygget nye, innglassete verandaer.

– Noen, kanskje mest de eldre, var bekymret for utgiftene. Men de som var mest negative, bruker verandaene mest nå, forteller han.

Siden 1993 har Haugnæss innehatt styreledervervet. Og han medgir gjerne at han med årene har fått et ekstra hjerte for borettslaget.

På fridagen sin har han avtale med en snekker som skal sørge for nytt gjerde. Og ved inngangsdøren forteller han hvordan han holder taggerne unna.

I bakhagen har han egenhendig snekret en grillplass med bord og benker, og i tilfluktsrommet er det innredet møterom og trimrom.

– Det har vi gjort på dugnad. Men det er noen år siden nå. Folk har tv, og mye annet å gjøre. For fleip kan jeg kalle borettslaget for hotell Abelsborg, sier Haugnæss.

Konflikter har det vært lite av. – Litt festbråk, men det er lenge siden. Da er det bare å komme med advarsel, sier Haugnæss.