Navn: Benedikte Rasmussen

Alder: 32

Yrke: Daglig leder i Salgs— og Reklameforeningen i Bergen

Bosted: Sentrum

Hvor vokste du opp? - Ti år gammel flyttet vi fra Fyllingsdalen til Hjelteryggen på Sotra, der jeg i dag føler at hjemstedet mitt er. Tjueto år gammel flyttet jeg tilbake til Bergen. Siden har jeg flyttet ti ganger - blant annet til Skansen, Sandviken, Nygårdsgaten, Kalfaret, Laksevåg og Nordås. Jeg må nok ha taterblod i årene, he he ...

Hvor ville du helst bodd? - Det må i hvert fall være et sted med sjø i nærheten. Drømmen er et hus på en tomt med strandlinje - og med en båt i hagen.

Hvor går søndagsturen? - Til Byfjellene, og mest på Fløyen. Der er det god stemning og stor sannsynlighet for å treffe kjente.

Favoritt utested? - Café Contra eller Mes Amis.

Hvor handler du klær? - Jeg er en impulskjøper. Å gå inn i en klesbutikk uten egentlig å skulle ha noe, og så komme ut igjen med flere bæreposer er «standard Benedikte».

De beste skillingsbollene? - Mormor laget verdens beste skillingsboller. Etter at hun døde, overtok heldigvis min søster oppskriften. Gamle Bergen sine store, varme skillingsboller med masse sukker på er heller ikke å forakte.

Ditt beste skoleminne? - Definitivt første skoledag! Husker dagen helt klokkeklart. Jeg hadde på meg brun bukse og hvit jakke med brune striper på ermene - og en svær, firkantet og knallrød ransel på ryggen. Jeg tok dagen ekstremt alvorlig.

Din bergenske favorittrett? - Fiskesuppe. Eller kanskje en god raspeballmiddag på en torsdag.

Hvor er du medlem? - Jeg er «støttemedlem» på treningssenteret Nautilus. Og i Salgs- og Reklameforeningen i Bergen, selvsagt.

Hva samler du på? - Positive tanker. Og kokebøker.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Det ordner seg når det tørker». Det sa alltid mormor.

Hva er du mest stolt over? - Skjærgården vår. Den er helt unik. Ingenting er som å komme seg ut i båt, å få kjenne lukten av saltvann og føle seg i ett med elementene.

Hva ville du vist en turist? - Skjærgården. Pluss en tur på ett av Byfjellene.

Hva er du minst stolt over? - Rådhuset er forferdelig stygt, det ødelegger hele bybildet.

Hva mangler i Bergen? - Jeg savner muligheten til å få kjøpt sunn mat og drikke til ugunstige tider, for eksempel en vitaminjuice eller en salat istedenfor de evinnelige hamburgerne og kebabene.

Hva savner du når du er på reise? - Den friske sjøluften. Jeg får helt hetta av innlandet.

Det mest romantiske stedet? - Arboretet på Milde. Nydelig og romantisk når det blomstrer. Dessuten går det an å gå tur der - i fred.

Ditt første kyss? - Min første kysseopplevelse var da klassekameraten min Runar (11) høytidelig spurte meg om vi skulle spise pizza, og deretter lente seg fremover for å gi meg et lite kyss. Som svar fikk han en «rett høyre» av meg, sånn at han begynte å grine. Da begynte jeg også å grine.

Mitt første ordentlige kyss skjedde først da jeg var 16 år. Han var et hode lavere enn meg, og vi var veldig forelsket. En stor opplevelse.

Favorittbergenser? - Amalie Skram. Tenk å kunne være så sterk og modig og innovativ på den tiden!

Har du gått i buekorps? - Nei, men hadde jeg hatt muligheten da jeg vokste opp ville jeg nok det. Buekorps er fantastisk, et skikkelig bergensk vårtegn.

Når var du på Stadion sist? - Det er en stund siden. Men jeg var med Brann på Royal League-kamp i Malmø for to uker siden. Det ble en spesiell opplevelse, med fotballkamp i full snøstorm.

Det flotteste byfjellet? - Lyderhorn, rett og slett fordi jeg har gått mye på tur der.

En god dag i Bergen? - Solskinn!

Ordfører for en dag? - Da ville jeg ha representert byen i en internasjonal setting, og støttet opp om Bergen Reiselivslag - som gjør en veldig god jobb for byen vår.

Bergen om 50 år? - Klimaforskere påstår at vi må regne med ti til tjue prosent mer regn da, så byen vil i hvert fall være forholdsvis ren. Så håper jeg Bergen har beholdt sitt småbypreg i det som da vil være en relativt stor by.

ANNE-GRETHE DAHL

FRIHET: Benedikte Rasmussen (32) trives godt i byen, men aller best har hun det når hun har luft og plass rundt seg.<br/> FOTO: GIDSKE STARK