Oppryddingsarbeidet er i full gang, etter at en 11 år gammel jente og en gutt på 14 i påskehelgen vandaliserte bygningen for millioner av kroner.

De to barna knuste lamper og ruter. De griset til med maling og silikon. De lekte seg med store teipruller og pulverapparat. Verst er vannskadene i gulv og himlinger.

Ungene skrudde på 20 vannkraner og rettet en hageslange med full sprut rett inn hovedinngangen.

Politiet var i dag på plass med to krimteknikere som sikret tekniske spor. De fant fingeravtrykk, fotspor, fiberrester fra en genser, blod og en gjenglemt militærjakke størrelse 16 år.

— Det vi har funnet tyder på at det er de to barna som har tilstått som virkelig står bak, sier krimteknikerne Frank Solli og Terje Haugland til Bergens Tidende.

Blodet kan ifølge Solli og Haugland tyde på at barna kuttet seg opp mens de var inne i bygget.

Lensmann i Øygarden, Eiliv Lønningen, sier at de to barna så langt ikke har gitt noen ski-kelig begrunnelse for hvorfor de gikk frem som de gjorde.

— Antakelig har de ikke noen begrunnelse. Det var sannsynligvis en påskelek som kom ut av kontroll og som de ikke så konsekvensene av, sier Lønningen til Bergens Tidende.

SUR JOBB, FLOTT UTSIKT: Tømrer Bjørn Berentsen river opp nylagt parkett som er skadet av vann. Det er en sur jobb. – Ungene har nok ikke visst hvor mye de har ødelagt for, sier han til BT. Når Tednebakkane omsorgssenter en gang åpner, kan de gamle nyte en fantastisk ut-sikt over havet. SIKRER SPOR: Kriminalteknikerne Frank Solli (t.v.) og Terje Haugland fra Hordaland poli-tidistrikt lette i går etter spor på byggeplassen. De fant blant annet en militærjakke som de tror tilhører et av barna.

SIKRER SPOR: Kriminalteknikerne Frank Solli (t.v.) og Terje Haugland fra Hordaland poli-tidistrikt leter etter spor på byggeplassen.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN