Mannen som er siktet for å ha knivdrept tre personer på Valdresekspressen i begynnelsen av november, ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.

Den 30 år gamle sørsudaneseren ønsket ikke å møte, og samtykket til at fengslingsspørsmålet kunne avgjøres av dommeren uten at partene var til stede.

Han motsatte seg videre fengsling.

Nektet for drapene

Siktede har tidligere nektet for drapene, og valgte å anke til lagmannsretten da han ble fengslet i forrige måned.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke at det er sørsudaneren som er gjerningsmannen.

«Siktede ble anholdt på åstedet og vitneforklaringer fra redningsmannskapene peker i retning av at siktede er gjerningspersonen», skriver tingrettsdommer Ove Kjell Hole i kjennelsen, som ble avsagt torsdag ettermiddag.

Nye avhør neste uke

30-åringen er ennå ikke formelt avhørt av politiet. For et par uker siden ble han overført fra Sandviken sykehus til ordinær soning.

— Vi burde hatt et avhør av ham, men vi har lagt en plan forfremdriften i etterforskningen, og den følger vi, uavhengig av om vi får hansforklaring eller ikke. Vi vil kunne få mange svar selv uten den. Men vi håpervi vil få gjennomført et avhør i neste uke, sier regionlensmann Åge Løseth i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Avventer prøvesvar

- Hva er det som gjenstår?

— Vi etterforsker med svært stor grundighet. En forklaringfra siktede fører ofte til at det må tas nye etterforskningsskritt. Detgjenstår også svar på krimtekniske prøver. Vi avventer også rapporten fra derettspsykiatrisk sakkyndige, sier Løseth.