— Av og med ungdom. Det blir kjempebra, gliser Stian Grytten (24). Når BTV i dag dobler sendeflaten med et halvtimes ungdomsprogram, er det han og Camilla Ahamath (25) som er sjefene foran kamera. De rykende ferske programlederne skal underholde, informere og ganske enkelt ta bergensungdommen med storm med noe så uvanlig som et lokalt talk show.

— Det blir annerledes, nytt og spennende. Ingen flere kjipe repriser. Vi skal gi ungdom det de vil ha, lover Camilla.

Og det de under 25 kan tenke seg å se på om ettermiddagene, er slett ikke amerikanske moroserier for hele familien fra 80-tallet.

— Litt stjerner og litt stas, debatt, sex, sport, mote, fem på gaten, musikk på en litt annen måte enn i andre program. Blant annet. Planen er å lage noe som er ungdommens eget. Uten å involvere unge mennesker blir ikke «Triplet» noe bra, forklarer Camilla.

En smakebit på alt

Gjengen bak programmet har ikke akkurat begynt å bli grå i håret selv heller. Etter at arbeidet med ungdomsprogrammet kom i gang, har gjennomsnittsalderen på BT-huset gått litt ned. Dessuten rister det muntert i korridorene i mediehuset oftere enn før. Det er morsomt å lage ungdoms-tv, nemlig.

— Vi har allerede fått litt kjeft fordi vi lo sånn tidlig om morgenen, innrømmer Camilla og Stian fnisende.

Lo gjorde de også på programlederaudition. Så mye lyd var det at programansvarlig Marianne Birkeland måtte be dem dempe seg en liten smule.

— Da tenkte jeg at de to enten måtte være de helt rette folkene for jobben eller de virkelig gale, ler hun.

Det aller første programmet som går på luften i dag viser Stian og Camillas vei fra den innsendte jobbsøkervideoen tatt opp på bad og kjøkken, til premieren i programlederstolen tre måneder senere. I tillegg skal førsteutgaven ha litt av det meste «Triplet» kommer til å by på i de neste 15 ukene.

Nedprioriterte programmer

Programmet lages i samarbeid med TV Vest i Stavanger og TV Trøndelag i Trondheim. Noe blir felles, men mye av stoffet produseres lokalt.

— Vi vet at ungdom ser på fjernsyn. Samtidig finnes det omtrent ikke gode ungdomsprogrammer, bare musikkvideoer og chat, sier Marianne, som med sine 30 år er eldstekvinne på laget, både foran og bak kamera. Akkurat den nedprioriteringen er det hun og de andre i «Triplet» gleder seg til å gjøre noe med.

Premierenervene er også begynt å komme opp til overflaten etter hvert.

— Men det er ikke slemme nerver, bare sånne man må ha, forsikrer Stian, som studerer film- og tv-produksjon og dermed har noen virkelige travle måneder foran seg.

— Av og til blir hvilepulsen min nesten dødelig lav av nervøsitet. Så husker jeg hva vi holder med: Å lage skikkelig bra ungdoms-tv! Det er helt utrolig kjempegøy, smiler Camilla.

FRED IVAR U. KLEMETSEN
FRED IVAR U. KLEMETSEN