Trine Eilertsens mobbekommentar, «Lærer Bjørndals metode», er klikket på mer enn 145.000 ganger siden den ble lagt ut på bt.no i helgen.

— Nettet skal bestå av både underholdning og alvor. Men det er fint at bt.nos best leste sak ikke handler om pupper, lår eller sex, sier sjefredaktør Eilertsen.

Og apropos. Den mest leste saken frem til tirsdag kveld var Elskende par jaget fra park (145.000 visninger). Den forrige rekordnoteringen var kalenderpikene fra NHH, som kastet klærne til inntekt for et skoleprosjekt i Malawi.

Et ansikt

- Hvorfor tror du denne kommentaren blir så godt lest?

— Hadde jeg visst det, så hadde vi vel bare hatt slike saker på bt.no. Men det er helt tydelig at dette treffer folk midt i en debatt som engasjerer mange. Kommentaren er også løsningsorientert, og peker på noe som kan virke. Et stort tema får et ansikt, sier sjefredaktøren, som akkurat har gått ut i fødselspermisjon.

Til tross for skyhøye lesetall vil ikke Eilertsen bytte ut analyse med gode historier i kommentarspaltene.

— Litt av grunnen til at dette slår an, er nok at vi ikke gjør det så ofte. Men målet for kommentaravdelingen er jo å utløse debatt, og det har vi gjort i denne saken.

Deles

Det meste av trafikken til Eilertsens kommentar kommer fra Facebook, hvor over 47.000 personer har delt saken og langt flere har lest den.

— Vi har vanligvis lite trafikk fra Facebook. Jeg har aldri sett lignende tall på bt.no, sier utviklingssjef Tove Knutsen i Bergens Tidende.

**Les også:

Mest lest i 2010 |

Mest lest i 2009 |

Mest lest i 2008**

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!

SLÅTT: Også de lettkledde «Business Bunnies» fra NHH må se seg slått av lærer Bjørndal.
SLÅTT: Det elskende paret i byparken ble bt.nos mest leste sak i 2010.