• Du trenger ikke kjøre til fjells, når vi har så fine snøforhold i byen, sier Geir Bartz-Johannessen. Han og konen Trine tilbrakte natten i telt på Nattlandsfjellet.

— Mye vind og mye snø.

Slik oppsummerer Trine Bartz-Johannessen natten.

Det ble ikke Skavlan og gullrekke for det unge ekteparet denne fredagskvelden. Heller skavler og gullføre.

Klokken halv syv fredag kveld, spente de på seg skiene og tråkket til fjells med telt, soveposer, spade og liggeunderlag i sekken. Pluss to porsjoner ferdig gryterett.

UTFLUKT: Løssnøen rakk til langt opp på lårene til farmor Siren Johannessen på tur til leirstedet ved Skiveien, sammen med Mathias Teige og Emma Sophie Lillesand.
RUNE SÆVIG

Natten tilbrakte de i telt ved Nubbevannet. Et stearinlys i teltet var lyskilde nok. Ute var det lyst som om dagen, forteller ektemannen. Lyset fra byen reflekterte seg i skydekket. Ikke behov for hodelykt.

Rød voks og feller

De to rapporterer om mye tung, våt snø. Mange steder ligger det trær som har bukket under for all snøen. Disse har lagt seg over løypene og gjorde nedrennet til et hinderløp.

Smørerådet, i hvert fall i begynnelsen av helgen, lyder rød voks og feller.

Flere enn ekteparet Bartz-Johannessen brukte ukens store snøfall til en tur ut i snøen.

BRATT: - Feller må være lov, sier Åsmund Bakke, som drar datteren Elsa (2) opp Ulriken.
RUNE SÆVIG

I Skiveien ut fra Montana traff vi også Åsmund Bakke med datterren Elsa på slep i pulk.Mathias Teige og Emma Sophie Lillesand hadde med seg rumpeakebrett, farmor Siren Johannessen og pappa Jonas Klett.

Målet for dagens utflukt var leirstedet ved Skiveien. Ikke lange biten, men utfordrende nok i den dype snøen.

Ulriksbanen stengt

Ulriksbanen er stengt for vedlikehold, så de som på Ulriken, må stole på egne krefter.

Gå egne spor må de også gjøre, de som vil på tur i skiløypene på Totland, Frotveit og Fløyen. Kommunens idrettsservice melder på sin nettside at det er «utfordringer ved å kjøre løyper på Totland, Frotveit og Fløyen».

Videre heter det.

Lysløyper uten lys

«Rundløypen fra Frotveit er stengt grunnet veltede trær og lystolper i løypen. Skiløypen fra Frotveit til Grindåsen er ryddet og kan benyttes. Øvre del av rundløypen på Totland er også åpen for skigåere.»

Og viktig å merke seg for alle som tenker seg en kveldstur i lysløypene: Det er ikke lys i lysløypen verken på Fløyen eller Totland.