HILDE KRISTIN STRAND

Redningsvesten er festet under magen og ut av badebuksen stikker en kraftig hale. Marius er i det hele tatt en temmelig kraftig krabat. I tillegg til at han tilsynelatende er litt for glad i mat har han utviklet diabetes.

De siste ukene har han derfor trimmet to ganger i uken på den nye vanntredemøllen til Dyreklinikken Bergen Vest. Men akkurat denne dagen har ikke Marius så veldig lyst til å bli våt. Han remjer og skraper litt på glassdørene. De gule øynene lyser fornærmet. Men etterpå, når pelsen blir tørket og Marius ligger på en benk og får massasje, da maler han fornøyd.

Trener opp skadde hunder

Dyreklinikken fikk vanntredemøllen, eller water walker som originalnavnet er, rundt juletider. Primært blir den brukt til å trene opp hunder som har skadet seg eller vært gjennom en operasjon. Vanntredemøllen ser ut som en boks. Den har glassvegger, og i bunnen er det et bånd som går i ulike hastigheter. Man fyller opp med ønsket mengde klorvann som holder en temperatur på ca. 30 grader.

Gunn og Hermund Seland fra Os har med seg Botnahiets Frigg. Frigg skal bli jakthund når hun blir større. Men i februar skadet hun det ene kneet alvorlig. Nå får hun jevnlig behandling i vanntredemøllen.

— Vannet støtter, øker blodsirkulasjonen og gjør at dyrene får et annet bevegelsesmønster, forteller naturterapeut Monica Sandtorv. Hun legger til at hunder som har en stor muskel på den ene siden, og en liten muskel i beinet på motsatt side, kommer seg raskt etter noen behandlinger.

— Det ser lovende ut, smiler Gunn Seland. Ektemannen Hermund holder Frigg i båndet mens hun går rolig på tredemøllen.

— De som ikke har sett henne siden hun ble skadet sier at de ikke ser forskjell nå, forteller Gunn.

Tester politiets hunder

Carlos er stor og svart. Han jogger i bra tempo i vannet. Denne dagen har han og eier Bjørn allerede vært på lang fjelltur, så Carlos tar det litt roligere enn vanlig.

— Hundene øker oksygenmottaket i blodet og styrker hjertet. Kondisen blir mye bedre, forteller Sandtorv.

Hun og veterinær Jannicke Jæger forteller at politiet har noen av sine hunder til kondissjekk på tredemøllen. Carlos er også yrkeshund. Hva han synes om trimmen vet man ikke, men Bjørn forteller at ryggskaden hans er blitt mye bedre. De fleste kundene kommer igjen flere ganger. For ti ganger trim, behandling og massasje er introduksjonsprisen ut året 3000 kroner.

— Dyrene husker velværet, tror Sandtorv. Det spørs om ikke Marius også husker at han er katt og trives best på en myk pute, ikke i en glassboks med vann. Men når han blir massert på ryggen blir de store gule øynene til små sprekker, og han lager malende godlyder. Da er det ingen som har det så godt som han.