Alle skolens elever var samlet på skoleplassen da Samferdselsetaten i går kom med premiesjekken på 10.000 kroner. Hva pengene skal brukes til er ikke avgjort ennå. Der skal elevrådet også få et ord med i laget.

Det hele begynte egentlig for tre år siden da en av skolens lærere, Wenche Gjesdal, var på kurs østpå for å lære hva en kunne gjøre for å øke den fysiske aktiviteten i skolen. På Krohnengen var hun entusiastisk pådriver for daglig trim i samarbeid med Idrettslaget Varegg. Dessuten la skolen på med et «sunn mat»-prosjekt.

— Midttimeordningen med ulike former for aktivitet, basket, fotball, hoppetau og lignende holder vi gående gjennom hele året, i all slags vær. Vi har også organisert svømming hver fredag, sier rektor Eva Grimstad.

De minste har en halv time lærerstyrt aktivitet, resten av tiden leker og trimmer de selv. Skolen har siden 1995 også kunne benytte parken nedenfor skolen hvor det blant annet er en ballbinge og store grøntarealer.

— Når det gjelder sunn matprosjektet har vi forsøkt ulike former. En periode smurte elevene i sjette klasse mat på bestilling. Det var kjempepopulært hos alle, unntatt kanskje hos «smørerne». Nå, etter en lang prosess med ulike modeller, har alle et sunt måltid siste torsdagen i måneden. Da tar elevene maten med hjemmefra, og det gjør at også de foresatte kan involveres mer.

— Det er ikke tvil om at den organiserte fysiske aktiviteten vi har fått til på skolen har en positiv helseeffekt, sier Eva Grimstad.

SKOLETRIM: Elevene i fjerde klasse på Krohnengen skole holdt formen ved like med hoppetau i går. Embla Robertson (nærmest) og Synnøve Semmingsen svinger tauet, Britta Bjorøy hopper.
Silje Katrine Robinson