— Vi har kommet til den konklusjon at melder har observert en trerot flytende i sjøen, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no ved 20-tiden onsdag kveld.

Klokken 17.30 fikk politiet melding om at en mann skulle ha falt i sjøen i Rosslandspollen i Meland kommune.

— Det er gjort en observasjon der en person skal ha øst båten og så falt i sjøen. Personen skal så være tatt av strømmen, sa Lyssand til bt.no da.

Brannvesenet sendte dykkerbilen fra Sandviken med fem mann og luftambulansen gikk på vingene. Frivillige var også med i søket etter mannen.

Politiet satt inn alle tilgjengelige ressurser og tok også kontakt med Hovedreningssentralen i Sør-Norge for å få hjelp dersom det var behov for det.

— Mannskaper fra Bergen brannvesen er returnert uten funn, sier vaktkommandør Thorstein Nerås ved Brannvakten i Bergen til bt.no ved 19.30-tiden.

Båteier i god behold

Lyssand opplyser om at melder tidligere på kvelden hadde sett en mann som kom på sykkel og gikk om bord i en båten og øste vann ut av denne.

Hun hadde ikke observert at vedkommende hadde falt ut i sjøen, men observert en gjenstand som fløt og antok at det var mannen.

— Vi har vært hjemme og snakket med vedkommende som eier båten. Han bekrefter at han har øst båten i kveld. Vi har derfor avsluttet videre søk, siden båteier er i god behold, sier Lyssand.