Treningsstudio er for mange et ord som framkaller svette og angst bare ved å bli nevnt. Å trene på apparater tett innpå hverandre, svette, løpe på bånd, sykle og løfte vekter er ikke noe alle synes er givende. En god del av oss har heller ikke tid til å bruke timer på trening. Karianne Io og Thomas Hoff tilbyr derfor en treningsform i Åsane, som er midt i blinken for dem som enten ikke har tid, eller som kort og godt ikke liker trening i vanlig treningsstudio.

– Vibrasjonstrening er en treningsform som trener hele kroppen, uten at du trenger å trene på samme måte som ved konvensjonell trening. I tillegg får du unnagjort en treningsøkt på et kvarter. Ikke verst for dem som har det travelt, sier Karianne Io til Åsane Tidende.

Astronaut-trening

Selve treningen hos EasyTrain foregår enkelt og greit ved at man gjør øvelser på et apparat som vibrerer. Vibrasjonene gjør at musklene automatisk trekker seg sammen mellom 20 og 60 ganger i sekundet. Dette betyr at kroppen blir trent langt mer og langt raskere enn ved vanlig trening. Ett kvarter med vibrasjonstrening tilsvarer ifølge Karianne én og en halv time med vanlig styrketrening.

De som er friske i kroppen kan gjøre ulike øvelser for å forsterke effekten, og for å variere treningen eller fokusere på enkelte muskelgrupper.

Etter hver treningsøkt gir maskinen også uttøyning og massasje av muskler, og om man ønsker å kvitte seg med cellulitter, kan maskinen brukes også til dette.

– Dette er også en treningsform som passer veldig godt for endel av dem som har kroniske plager, eller som på grunn av skade ikke kan bevege seg skikkelig. Maskinen gir skånsom trening, og er medisinsk godkjent for rehabilitering, forteller Karianne.

Vibrasjonstrening ble utviklet for russiske astronauter på 60-tallet, og brukes i dag av blant andre NASA og toppidrettsuttøvere, som fotballklubben Manchester United.

Avslappende

EasyTrain har etablert seg i lokaler i annen etasje i Roalds Kro-bygget, og samboerparet har innredet lokalene med behagelige møbler, varme farger og lyse vegger.

– Meningen er at det skal være en avslappende og trivelig opplevelse å komme innom hos oss. Vi er mer opptatt av sunn kropp enn «perfekt kropp», og legger stor vekt på trivselen for våre medlemmer, forteller Karianne, som innrømmer at hun selv ikke er noen tilhenger av kroppsfokuseringen som kanskje kan oppleves på noen helsestudioer.

– For å si det sånn, så er dette et treningssted uten speil på veggene, smiler hun.

Ønsker seg lokal kunst

– Vi er veldig fornøyde med lokalene, og håper at våre kunder vil trives. Veggene er foreløpig helt lyse, og det vil vi gjøre noe med. Vi trenger noe til å skape den riktige atmosfæren, sier Karianne til Åsane Tidende.

Dermed gir Karianne nå lokale kunstnere muligheten til å stille ut sine bilder i lokalene.

– Det vil jo bli litt som et lite galleri også, hvis noen er interessert. Vi har plass, og masse lys, så jeg tror bildene vil komme fint fram hos oss. I tillegg gjør det noe med atmosfæren her, sier hun til slutt.

EasyTrain åpner mandag 21 januar.

Andreas Isaksen
Andreas Isaksen