— Vi jobber hele året for å få torghandelen så bra som mulig. Hvis kommunen nå skal sabotere dette med å stenge toalettene, da er det ille, sier fiskehandler Ragnar Fjellskål.

Han trodde knapt det var sant da han hørte nyheten i går:

— Hvilke konsekvenser?

— For det første har vi lang vei til toalettene, for det andre vil vi få mye pepper fra akundene. Og nå som turister har begynt å komme også, sukker Fjellskål.

— Lørdagen er den ukedagen vi tjener penger. Skal det være så tungvint som dette, spørs det om det er vits å holde på, sier Fjellskål, som har vært på Fisketorget i 12 år.

Han mener at de som har planlagt en stenging på ukens travleste dag, burde hatt et alternativ hvis det er bemanningsproblemer som er årsaken.

— Damen som satt på toalettet i går sa at hun kunne sitte lørdag også, men hun hadde fått beskjed fra sjefen sin om at det kom ikke på tale, sier Fjellskål.

— Dette er et stort problem, særlig for dem som står alene. Rett nok er det toaletter i skur 11, med de har dårlig kapasitet og er langt unna, sier Lise Wergeland Strømmen, daglig leder i Driftsselskapet Torget.

Hun reagerer på at torghandlerne ikke har fått skriv om stengningen.

— Det er tre som jobber på toalettene, to av disse er nå sykmeldte. Foreløpig er det snakk om denne helgen og neste helg, sier Wergeland Strømmen.