– Jesusbarnet er søt, sier Nikolai.

Han står og ser på dukken i krybben og klapper den litt på hodet. Rundt krybben står store modeller av Josef og Maria.

Bak Pepperkakebyen i det nye huset på Torgallmenningen har Kirkens Bymisjon innredet en stall. Stallen er liten, slik den berømte stallen var for 2000 år siden, og her er gratis adgang i hele adventstiden. Lee Reynolds har laget noen flotte benker formet som sauer med varme saueskinn på.

Barna i Eventyrskogen barnehage i Bjørgeveien har satt seg ned i stallen for å tegne julehilsener. De har akkurat fått medalje for pepperkakebussen de har laget. Men barna er fulle av omtanke for andre og tegner gjerne.

– Jeg gleder meg mest til å åpne gavene julaften, sier Emma Bakke.

Lisa Valland fra Kirkens Bymisjon hjelper barna til rette, finner frem farger og henger opp stjerner, engler og andre tegninger når barna er ferdig. Hun har selv barnebarn og gleder seg over å være sammen med barn.

Hvis noen spør, forteller hun om Jesus, Maria og Josef. Men hun er tilbakeholden. I stallen er det fullt mulig å se uten at noen forteller. Her er ulike kulturer. Lisa tar hensyn til det.

– Det er litt kjølig ute, men jeg blir varm innvendig av å hjelpe og snakke med barna, sier Lisa Valland.

JULEGLEDE: Lisa Valland henger opp utallige julestjerner, hjerter og sirkler.
Helge Sunde
KREATIVE BARN: Barna gleder seg over å tegne julehilsener. Fra venstre Emma Bakke. Henrik Østvold Lokøen, Sara Rudjord, Håkon Kvalvik Alvestad og Johanne Diazaliste Holmås Kvam.
Helge Sunde
HOVEDPERSONER: Maria, Josef og barnet er på plass i stallen.
Helge Sunde