• Leteaksjonen etter den savnede 18 åringen på Sotra viser at vi trenger et fast politihelikopter her på Vestlandet, sier stortingsrepresentant Ove Trellevik (H).

Han viser til at det i tre dager nå har vært forsøkt å få tak i politihelikopter fra Østlandet, hvor man har to stykker, men at dårlig vær har forhindret det.

— Et slikt helikopter har en enorm kapasitet, og er et voldsomt verktøy i slike situasjoner. Og distriktet vårt her vest er så stort at vi må se oss råd til et eget politihelikopter på Vestlandet, sier Trellevik fra regjeringspartiet Høyre.

Forsinket reform

Han mener dette må inn i den politiske behandlingen av politireformen, som forøvrig er betydelig forsinket fra regjeringens side. Forslaget til det nye Politi-Norge, som bygger på den såkalte Politianalysen, var bebudet allerede sist vår. Opposisjonen på Stortinget har etterlyst den flere ganger, og justisminister Anders Anundsen (Frp) har uttrykt at den forhåpentligvis ville være klar i løpet av høsten, men uten å love noen dato.

Må ha gode verktøy

Et brennbart tema i reformen vil være antall politidistrikter, som utvalget foreslo å redusere fra 27 til seks — Det blir nok ikke bli så få som seks, tror Trellevik. Han er for sin del like opptatt av å skaffe politiet gode verktøy for å kunne gjennomføre jobben sin.

— Og i den sammenheng vil vi trenge et eget polithelikopter her vest, sier han.

VI BØR TA OSS RÅD: Til eget politihelikopter på Vestlandet, mener stortingsrepresentant Ove Trellevik (H).
Rune Sævig