Mannen begynte som trener for et idrettslag i Bergen i 2009. Han var da i midten av 30-årene.

Etter kort tid skal han ha opprettet kontakt med flere av jentene på laget på chattetjenesten MSN. Den fornærmede jenten, som da var 14 år gammel, forklarte i retten at treneren sendte henne hjerter og smilefjes, og kalte henne «vennen».

«Ungdommelig fjasete»

Selv forklarte treneren at han var «ungdommelig fjasete» av natur.

Ifølge dommen fant det første overgrepet sted høsten 2009, mens laget var på samling utenfor Bergen.

Om natten fikk 14-åringen store magesmerter, og treneren ble tilkalt. Mens lagvenninnene sov i etasjen over, satt treneren med jenten i flere timer i første etasje.

— Han strøk meg på mage og lår der jeg hadde vondt. Så kysset han meg og tok hånden ned i trusen min, forklarte hun gråtkvalt i retten.

Overnattet hos familien

Mannen avviste i retten at det var noen seksuell kontakt mellom de to den aktuelle helgen. Han innrømmet imidlertid flere tilfeller av seksuell omgang etter at jenten fylte 15 år. Men retten konkluderer med at det ikke var noen grunn til å tvile på jentens forklaring, og fant ham skyldig på alle punkter.

Sommeren etter overnattet treneren hos jentens familie. Da de andre i huset hadde sovnet, gikk han inn på 15-åringens rom og hadde samleie med henne. Ifølge dommen brukte han ikke makt eller vold for å skaffe seg seksuell omgang.

— Jeg ble forelsket i henne, sa mannen i sin forklaring.

I retten fikk moren spørsmål om hun følte at treneren sviktet henne.

— Jeg føler mer at jeg har sveket min datter, at jeg ikke oppdaget hva som skjedde, svarte moren.

Dømt for overgrepsbilder

Misbruket pågikk ifølge dommen frem til nyåret 2011. I denne perioden hadde treneren og jenten hyppig kontakt på Skype og MSN om nettene. Treneren lagret en rekke seksualiserte bilder og filmer av jenten på datamaskinen, og ble dømt for dette.

Mannen nektet for å ha misbrukt et tillitsforhold og utnyttet sin stilling som trener til å skaffe seg seksuell omgang, fordi han mente forholdet mellom de to ikke hadde noe å gjøre med trenervirksomheten. Han ble ikke hørt av retten, som viste til at mannen hadde en naturlig autoritet som anerkjent trener for laget. Jentens unge alder og aldersforskjellen på 21 år underbygget også at mannen hadde misbrukt et tillitsforhold, mente dommerne.

«Omfanget av den seksuelle omgangen viser en sterk vilje hos tiltalte til å gjennomføre seksualforbrytelsen. Dette finner retten klart straffeskjerpende», heter det i dommen. Retten fant det imidlertid formildende at politiet brukte såpass lang tid på å få avgjort saken. Fra anmeldelsen ble levert til tiltalen ble tatt ut, gikk det to år og tre måneder.

Mistet skoleår

Overgrepene førte til at jenten utviklet posttraumatisk stresslidelse, og hun har vært plaget med angst og mareritt. Hun ble ett år forsinket i skolegangen, blant annet fordi hun satt mye oppe om nettene og skypet med treneren.

Mannen ble dømt til to års fengsel, hvorav seks måneder betinget. Han fikk inndratt en datamaskin og to mobiltelefoner. Han må også betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning til jenten.

Mannen er ikke lenger idrettstrener.