HILDE KRISTIN STRAND

Solen strålte og bergenserne samlet seg i hopetall på Torgallmenningen lørdag da Bergen Sentrum AS hadde årets første store arrangement, Trendshow 2005.

Store delen av plassen var dekket av stands der de ulike sentrumsbutikkene og -kjedene fikk vist seg frem. Her kunne man få billig sushi, kjøpe leker som var på tilbud eller tegne medlemskap på treningssenter, for å nevne noe.

Men man kunne også se en enslig ballong som ble sluppet litt for tidlig av en liten gutt, og derfor var på ferd oppover mot det blå, og høre et våryrt buekorps gå forbi like i nærheten.

Om ettermiddagen var det gratiskonsert med to bergensband, The Owens og Spetakkel. Spetakkel lanserer den nye platen sin i morgen, men sniklanserte og signerte den i hele går.

Men det var nok moteshowet de fleste var kommet for å få med seg. Under det andre showet var det helt fullt foran catwalken som var satt opp for anledningen.

— I år er det tre trender som gjelder, sa konferansier Synnøve Svabø.

— Det er Afrika, med safarijakker, dyreprint og store tresmykker, deretter India med gulløredobber, flagrende skjørt og mye knallfarger, og så sigøynerlook. Forside volangskjørt, vide bluser, sjal i håret og masse smykker.

Og butikkene viste det de hadde. Modellene var fra Modellhuset, og de hadde for anledningen fått med Susanna, som er regjerende Miss Tsjekkia. Under andre visningsrunde fikk publikum bare se missen i ett antrekk, men hun fikk god applaus.

— Alt har vært en kjempesuksess. Mye folk, flott vær og spennende nyheter, konkluderte Thomas Ottesen i Bergen Sentrum AS.

TRENDY I VÅR: Brudekjolene fikk avslutte motevisning nummer to. Ellers fikk de mange fremmøtte se både treningsklær, dresser og korte sommerskjørt, i tillegg til sko og annet tilbehør.<br/>Foto: GIDSKE STARK