Det ble slått full alarm, etter at det gikk et nytt stort skred ved Bugjelet på riksvei 13 i Eidfjord i dag tidlig.

Trekker seg ut

Røde Kors, lokale mannskaper og folk fra Sivilforsvaret har stått parat i timevis. På grunn av enorm skredfare, har ikke mannskapene våget seg inn i selve området.

Ved 14.15-tiden besluttet redningsledelsen å trekke seg helt ut av området for dagen.

Noen timer tidligere markerte lavinehunder for funn i de enorme snømassene, men letemannskapene tror ikke i ettermiddag at det befinner seg mennesker i skredet.

En kjempeskavl i fjellet truet bebyggelsen i området. To husstander er evakuert.

Skredeksperter vurderer om skavlen skal sprenges bort, eller fjernes på annet vis.

Men trolig skjer det ingenting med skavlen i dag, får bt.no opplyst.

Ingen observasjoner

— Vi har ingen observasjoner som tyder på at det er gått menneskeliv med. Nå trekker vi mannskapene ut på grunn av rasfaren, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Hordaland politidistrikt.

— Lokalbefolkningen sier de aldri har sett maken til skred. Rundt hundre meter av riksveien er dekket av snø, legger han til.

En rasekspert fra Norges Geotekniske Institutt undersøkte skredområdet fra helikopter i formiddag. Han konkluderte med at skredfaren var overhengende.

Lavinehunder og redningsmannskaper fra både Hardanger-området, Bergen og Stavanger har vært på plass i flere timer, men gjør nå vendereis.

25 medlemmer i hjelpekorpsene til Arna og Åsane Røde Kors, Laksevåg Røde Kors og Bergen Røde Kors var på øvelse i Kvamskogen i dag.

Øvelsen ble plutselig virkelighet, da de ble omdirigert til Eidfjord.

VOLDSOMT SKRED: Lokalbefolkningen sier de ikke har sett maken til ras.
FOTO: RUNE NIELSEN