«E jo litt merkeligt hvis me idiotene så bur i ditta landet vil ta oss ein tur til utlandet så må me ha papirene i orden! Men kjeme da nåken innpakka i laken så er dei velkommen uten papirer»

Dette delte Frps Ove Dahl med sine litt over 2000 venner på Facebook, ifølge Bømlo-nytt.

Håpet terroristene ble drept

På Facebook-siden sin tar Dahl også til orde for at Sverige stenger grensene, ifølge avisen. Etter terroren i Paris i januar, la han ut et innlegg der han skriver at han håpet terroristene ble drept, slik at det ikke ble rettssak. Så vidt BT kan se, kom disse uttalelsene før Ove Dahl ble lansert som ordførerkandidat.

Nominasjonsmøte fant sted 29. januar, men valglisten leveres ikke inn til fylkesmannen før 31. mars.

Da Bømlo-nytt tok kontakt med Dahl, sa han ifølge avisen at han ville trekke sitt kandidatur om de skrev om saken.

Da avisens journalist spurte om Dahl vil trekke seg dersom Bømlo-nytt skrev saken, svarte han dette:

— Ja, dersom de skriv nokre dritgreier slik som Dagbladet, då er de f.... meg bra raude de òg. Kvifor skal eg vera med dersom det skal bli bråk som dette her kvar einaste gong? Det var ikkje difor eg vart med, sier han.

Dahl ønsket heller ikke å kommentere Facebook-innleggene overfor avisen. Så kom meldingen om at kandidaturet ble trukket.

BT har vært i kontakt med Ove Dahl på telefon og pr. sms mandag ettermiddag, men han ønsker ikke å uttale seg.

- Trist at han trekker seg

Leder for nominasjonskomiteen for Bømlo Frp, Anne T. Johannessen, sier til BT at hun er lei seg for at Dahl trekker seg.

— Jeg synes det er veldig trist at han trekker seg, sier hun.

Hun presiserer at Dahl ikke har vært politiker før han ble lansert som ordførerkandidat, og dermed heller ikke har vært noen offentlig figur.

— Uten at jeg vil uttale meg om hans innlegg, som jeg ikke har lest, vil jeg si at du som politiker er en offentlig person, og det du gjør har offentlighetens innsyn.

- Må ikke forekomme

- Sjekker man hvordan folk uttaler seg i sosiale medier i forkant av en slik nominasjon?

— Nå vet ikke jeg om disse uttalelsene kom før eller etter nominasjonen, men nei, vi har ikke tenkt på forhånd at det kom til være et problem, sier Johannessen.

Når BT leser opp noen av Facebook-oppdateringene Ove Dahl har publisert, som også er gjengitt i denne artikkelen, sier Johannessen dette:

— Jeg ville nok ikke hatt noe sånt på min Facebook-side. Nei, det er trist. Når du er lokalpolitiker har du mange øyne på deg. Sånt må ikke forekomme i det hele tatt, sier hun.

Nå skal Bømlo Frp ha nye møter der de skal finne en ny ordførerkandidat.