Horn har i dag gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han ikke lenger er kandidat til annenplassen på Venstres stortingsliste.

— Etter en totalvurdering har jeg kommet frem til at det ikke er riktig for meg å stille som annenkandidat, sier Horn i en pressemelding.

Mastergrad og hetidsverv

Han har to forklaringer på at han ikke lenger ønsker å stille:

— For det første har jeg en mastergrad å fullføre, og det er etter hvert blitt klart for meg hvor krevende det er. Både mastergrad og stortingsnominasjon krever full motivasjon og prioritering. Det lar seg ikke kombinere. For det andre er det slik at jeg på vårparten vil overta for Julie Andersland i Komité for miljø og byutvikling, frem til hun kommer tilbake fra permisjon. Det er et heltidsverv i politikken jeg gleder meg til og vil satse på 100 prosent. Dette fikk jeg vite i forrige uke, og et slikt ansvar er noe jeg velger å fokusere helt og holdent på i 2013., sier Horn.

- Ikke frykt for å tape

Horn har kjempet med Åsta Årøen om annenplassen bak Venstre-nestleder Terje Breivik. Nominasjonsmøtet skal holdes førstkommende lørdag. Nå er trolig den kampen avgjort, men Horn avviser at han trekker seg fordi han fryktet å tape.

Horn mener likevel det er avgjørende med en ung kandidat på en av de tre første plassene på listen.

— Venstre har et godt grep om velgere under 30. Det er helt avgjørende at vi har en ung kandidat blant de tre første. Derfor håper jeg at Hordaland Venstre finner plass til ungdomskandidaten Mathias Fischer på tredjeplass, sier han.