Det var den eneste store overraskelsen under Bergen Høyres nominasjonsmøte i dag. — Det er uhørt å ikke ha Senior Høyre representert på de forhåndskumulerte plassene til Bergen bystyre, sier Olsen. Han har vært kommunalråd og folkevalgt i tilsammen 24 år, og gikk tidligere i år av som kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet Tryg.

De to øverste plassene med byrådsleder Martin Smith-Sivertsen og Trude Drevland var allerede klar. De åtte neste forhåndskumulerte på listen ble alle klappet igjennom i henhold til nominasjonskomiteens forslag.

De åtte neste

Nummer tre på listen blir helsebyråd Hilde Onarheim, nummer fire er byråd for byutvikling, klima og miljø Henning Warloe. Etter disse fulgte overlege og påtroppende byråd for skoler og barnehager Jana Midelfart Hoff, gruppeleder i bystyret Dag Skansen, fungerende byråd for barnehage og skole Charlotte Spurkeland, pensjonist Norvald Visnes, student Atic Hannah (Unge Høyre) og kommunalråd Asle Wingsternes.

Bestemte seg i går

Først på ellevte plass var Roald Stigum Olsen oppført. - Det er alt for mange ikke-seniorer som bestemmer senior-politikken her i landet. Når du selv er senior ser du politikk på en helt annen måte enn når du er i yrkeslivet. Dessverre oppdaget jeg selv dette først for ett år siden da jeg selv gikk av som pensjonist. Med et så stort velgergrunnlag som seniorene representerer, hadde jeg forventet en plassering blant de ti forhåndskumulerte slik Unge Høyre helt riktig har fått, sier Olsen til BT.

Det var først i går ettermiddag han bestemte seg for å trekke seg fra hele listen.

Skjevfordeling

Før representantskapet i Bergen Høyre gikk i gang med selve avstemningen, var mange på talerstolen og uttrykte misnøye med den geografiske skjevfordelingen blant de 25 øverste som nominasjonskomiteen hadde foreslått.

Komiteen ble kritisert for å ha favorisert bydelene Bergenhus og Fana, særlig på bekostning av de øvrige bydelene. Representanter fra de «favoriserte bydelene» forsvarte listen med at aktiviteten i disse bydelene var høy, og mange gode kandidater blir utviklet i et slikt miljø. «Det er bare å rekruttere bedre», var budskapet fra Bergenhus og Fana.

De neste ti

Geir Kaland fra Bergenhus gikk inn på ellevte plass, da Roald Stigum Olsen trakk seg. Chris Jørgen Rødland fra Fyllingsdalen som er rådgiver til Henning Warloe ble av møtet hevet fra 32 til 14 plass på listen. Og Lise Strømmen fra Ytrebygda ble av representantskapet flyttet opp fra 35 til 17 plass.

Høyre har i dag 24 representanter i Bergen bystyre. De 20 øverste som ble nominert til å representere partiet foran kommunevalget neste år er følgende:

 1. Martin Smith-Sivertsen
 2. Trude Drevland
 3. Hilde Onarheim
 4. Henning Warloe
 5. Jana Midelfart Hoff
 6. Dag Skansen
 7. Charlotte Spurkeland
 8. Norvald Visnes
 9. Hannah Atic
 10. Asle Wingsternes
 11. Geir Kaland
 12. Kenneth Stien
 13. Anette Strand
 14. Chris Jørgen Rødland
 15. Alfa Sefland
 16. Eivind Hermansen
 17. Lise Strømmen
 18. Vasan Singaravel
 19. Anine Frølich
 20. Kjersti Pettersen