— Vi utelukker ikke at siktede kan ha forgrepet seg på flere barn, sier politiadvokat Jannicke Fløystad.

Saken mot den irakiske asylsøkeren blir større for hver uke som går. Politiet leter nå etter ofre både i Bergen og Sogn og Fjordane.

— Saken er svært omfattende. De siste årene har ingen enkeltpersoner vært siktet for så mange overgrep her i Bergen, sier Fløystad.

Tenåringer

23-åringen har sittet varetektsfengslet siden slutten av januar. Han er siktet for overgrep mot fire jenter i alderen 12 til 15 år. Mye tyder på at siktelsen nå blir utvidet. I går meldte nemlig nok et voldtektsoffer seg til politiet.

— Ifølge anmeldelsen skal voldtekten ha funnet sted i siktedes bolig i august eller september i fjor. Fornærmede var på det tidspunktet 15 år gammel, sier Fløystad.

Ifølge siktelsen skal to andre jenter være voldtatt i 23-åringens bolig.

  • En 12 år gammel jente skal i desember ha blitt dyttet ned og voldtatt i sengen til siktede. Noen uker senere skal 23-åringen ha gjennomført nok et samleie med jenten. Denne gang uten å bruke makt.
  • Like før nyttår skal en 14 år gammel jente også ha blitt voldtatt i mannens bolig. Siktede nekter å ha hatt samleie med både henne og 12-åringen. 23-åringen er også siktet for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år. Han skal ha gjennomført to samleier med en 15 år gammel jente, og dessuten bedt en 12-åring om å onanere ham.

Alle til avhør

Den 23 år gamle mannen vanket i lang tid sammen med en jentegjeng i Bergen. Barna skal ofte ha vært på besøk i mannens hybel, og har ved enkelte anledninger blitt skjenket alkohol.

Politiet går nå bredt ut for å finne ut om det finnes flere ofre. Blant annet blir alle barn som har vært i kontakt med 23-åringen, nå kalt inn til avhør.

— Det gjenstår fortsatt mye etterforskning. Vi har ennå ikke kartlagt siktedes omgangskrets, sier Jannicke Fløystad.

I 23-åringens bolig fant politiet også en rekke bilder av unge jenter. Ingen av bildene var av pornografisk art, men man frykter at avbildede personer kunne ha vært utsatt for overgrep. Derfor reiste to etterforskere i januar til 23-åringens tidligere bostedskommune i Sogn og Fjordane. Her fant de flere av de avbildede jentene. Mange av dem er nå avhørt, men så langt har ikke dette ført til flere anmeldelser. Om 23-åringen blir dømt for barnevoldtektene, risikerer han i ytterste konsekvens fengsel i 21 år.

Siktede forsvarer, advokat Egil Jordan, var i går kveld ikke kjent med detaljene i den nye anmeldelsen.

— Jeg kan derfor ikke gi noen kommentar til denne. Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe som helst. Han sier han bare har hatt samleie med den eldste av jentene. Hun skal ha opplyst at hun var over den seksuelle lavalder, sier Jordan.