Politiet fikk i 21.30-tiden torsdag en noe uvanlig melding fra en innringer.

— Melderen hadde sett en jente med smokk, cirka 3 år gammel, løpe i hovedveien ute ved Drotningsvik senter, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Jenten skal ha hatt en prikkete topp på seg og sist blitt sett i Janaveien.

«Ikke å se»

Hovedveien vil si fylkesvei 555, Sotraveien.

— Vi vet ikke hva som har skjedd, og det kan jo ha vært en mor eller far i nærheten som har fått jenten med seg. Men for sikkerhets skyld tar vi oss en god runde i området rundt Drotningsvik senter, sa Kronen.

Og politiet sparte ikke på ressursene: To vanlige patruljer og én hundepatrulje ble satt inn i søket.

— Hvis det er snakk om tre år gammel jente, er det bedre å gjøre for mye enn for lite, fastslo Kronen.

Sjekket video

Etter BTs første kontakt med politiet om saken, fikk de tips om en jente som kunne stemme med beskrivelsen. Hun skal ha vært innom en bensinstasjon ved Drotningsvik senter - etter observasjonen av henne på veien. Der skal jenten ha vært i lag med én eller to voksne.

— Vi sjekker ut dette nå. Blant annet går vi gjennom video fra bensinstajsonen, sa operasjonsleder Kronen i 22.40-tiden torsdag.

Klokken 23.20 fortalte påtroppende operasjonsleder Terje Magnussen at jenten fortsatt ikke er funnet. De fant heller ikke bilder av henne på bensinstasjon-videoen.

Magnussen ville likevel ikke kalle det en savnetsak eller en leteaksjon.

— Ingen har meldt noen savnet, så for oss er dette så langt en kontroll av et tips. Nå har vi en hundepatrulje ute på søk.

— En del frivillige ringer inn til oss og sier at de er på luftetur med hund i området og samtidig ser etter jenten, forteller Magnussen.

Funnet

I 00.30-tiden natt til fredag hadde politiet to patruljer ute på leting. Den ene gikk rundt i nærområdet, mens den andre snakket med beboere og fikk kontakt med noen som kjente til jenten. Da politiet kontaktet hennes familie klokken 01, kunne foreldrene fortelle at hun lå og sov. Melderen som varslet om 3-åringen fikk se bilde av henne og bekreftet at det var samme jenten.

- Så hun hadde vært ute og løpt?

— Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjedde, men familien hadde nok vært ute. På grunn av godt politiarbeid startet vi ikke en større aksjon, sier Magnussen.