Noen forbipasserende ble oppmerksomme på pjokken som tasset rundt i regnværet ved Ortuflaten i Fyllingsdalen. De ante ingenting om at dagmammaen han skulle være hos bodde i et av nabohusene. De kontaktet derfor politiet.

— Den fortvilte dagmammaen kontaktet en journalist som hjalp henne med å kontakte oss. Dermed fikk vi hele historien, sier politisjef Tone Midttun ved Fyllingsdalen politistasjon.

Mysterium i to timer

Med pressen på hjul startet politiet jakten på løsningen til mysteriet. Svaret fikk de først over to timer etter at letingen var i gangsatt. Dagmammaen passer tre barn.

Hun trodde alle lekte på et barnerom i huset, men på et eller annet tidspunkt har treåringen stukket av. Han kan ifølge politiet ha vært ute av huset i maks et kvarter, før han ble tatt hånd om og plassert i en barnepark like ved.

— Gutten hadde lekt inne sammen med noen andre barn da han plutselig stakk av og ut på fortauet på sokkelesten, forteller Middtun til bt.no.

Dagmamma i sjokk

Da dagmammaen oppdaget at gutten var borte startet hun å lete i nabolaget, men kontaktet altså ikke politiet før det var gått to timer.

— Hun var nok i sjokk og svært engstelig for hvor det var blitt av gutten, sier Midttun. Foreldrene til gutten ble kontaktet av politiet da dramaet var over.

— Gutten har nok ikke lidd noen nød. Han ble tatt hånd om med en gang. Dette har nok vært verst for dagmammaen, sier Midttun.