Gutten satt og lekte på gulvet tett ved den nedre enden av rulletrappen i midten av Øyrane Torg. Plutselig satte den ene foten hans seg fast i den smale sprekken der båndet fra rulletrappen går inn i den nedre del av rullessystemet ved gulvet.

Gutten satte i å skrike. En vekter fra et sikkerhetsfirma sto ved rulletrappen i annen etasje og ble straks oppmerksom på det som hadde skjedd. Men da han kom ned til første etasje hadde en kunde fått slått på nødstoppen på rulletrappen.

En lege fra legekontoret på senteret kom raskt til. Det samme gjorde mannskaper fra brannvesenet. De rev opp deler av rullesystemet slik at gutten kunne få foten løs fra rulletrappen.

Med skrekken

– Legen kunne konstatere at gutten ikke var skadet og at han slapp fra det hele med skrekken, sier direktør Sidsel Sivertsen i Øyrane Eiendom til Bergens Tidende. Men for sikkerhets skyld ble gutten tatt med til Legevakten for å få tatt røntgenbilder av foten.

– Gutten hadde sjøstøvler på seg og det kan ha hindret skade på foten som ble sittende fast, sier Sidsel Sivertsen.

Treåringen er fra Arna og var på handletur på Øyrame Torg sammen med sin mor og sine besteforeldre.

Direktør Sidsel Sivertsen sier at et slikt uhell aldri har skjedd i rulletrappen på senteret før.

– Noe slikt skal ikke skje. Vi skal nå se på om noe må gjøres for å hindre at slike ting kan skje igjen, sier hun.

Etter undersøkelsen hos legen virket gutten til å være i fin form. Senterleder Torodd Iversen kjøpte en ekstra julegave til ham. Iversen sier at rulletrappen ble godkjent for tre uker siden. Nå vil anlegget bli undersøkt av servicefolk før det igjen blir satt i drift, sier han.