Det var i femtiden i går ettermiddag det frekke tyveriet skjedde på snuplassen på Hjelteryggen på Sotra.

— Det var et avtalt spill. To av 14-årringene hadde tatt oppstilling på snuplassen. De kastet småstein oppå taket på bussen. Bussjåføren ble naturlig nok forbannet og sprang etter guttene. Da smatt den tredje gutten inn i bussen og stjal pengevesken, forteller politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

3000 kroner i vesken

Bussjåføren, en mann i førtiårene, kjørte tilbake og meldte fra om tyveriet. Politiet ble med mannen tilbake for å jakte på tyvene.

— Pengevesken inneholdt i overkant av 3000 kroner, samt annet innhold. Både vi og HSD ser alvorlig på dette tyveriet. Vi startet straks etterforskning for å finne tyvene. Etter et par timer fikk vi tak i dem. De hadde gjemt seg i et område nede ved sjøen på Hjelteryggen. Pengene hadde de tre alt fordelt mellom seg, men de var ikke brukt, sier Skeie.

Pengevesken er borte vekk.

"- Organisert kriminalitet"

Skeie forteller at de tre har innrømmet at handlingen var planlagt, og kaller dette en slags "organisert kriminalitet".

Politiet kommer til å etterforske dette på vanlig måte og overlate saken til barnevernet. Foreldrene ble kontaktet i går kveld. Pengene er levert tilbake til HSD, men forholdet blir anmeldt.

De tre 14-årringene går i samme klasse, i niende klasse på ungdomsskolen. De tre blir dermed 15 år i løpet av året, men er fortsatt under den kriminelle lavalder.