RUNE CHRISTOPHERSEN

MARTIN KRISTIANSEN

Plutselig hadde ikke de tre hobbyfiskerne anelse om hvor de befant seg. De la ut på sjøen i ti-tiden i går, og var ventet tilbake ved 16-tiden. Klokken 19 satte Hovedredningssentralen i gang leteaksjon etter båten deres.

Åpen båt

— De la utpå i en 14 fots åpen båt med en motor på 9,9 hester. Det er flere fartøyer i området som leter etter dem, opplyste operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Etter noen timer klarte de uheldige tyskerne å ta seg i land på en øy, og fikk ringt arbeidskollegaen Detlef Körpenich fra mobiltelefon. Problemet var bare at de ikke hadde anelse om hvor de befant seg. Sjøen var blikk stille, men tåken var tykk som graut i Øygarden i går.

Ikke redde

— De klarer ikke å orientere seg. De har beskrevet øyen de gikk i land på, men de har ikke peiling på hvor de er, sa Körpenich, som ventet på sine landsmenn på kaien på Hellesøy.

Tre båter og et kystvaktfartøy deltok i leteaksjonen. Ved ni-tiden ble de uheldige fiskerne funnet på Lyngøy av «Øyvakt», redningsbåten til Øygarden Røde Kors.

— Tåken kom så plutselig. Vi ante ikke hvor vi var, sa de tre, som hadde rukket å få mye fisk før turen tok en ubehagelig vending.

— Var dere redde?

— Ikke i det hele tatt!

BLE REDDET: Heiko Schilles, Frank Schäfer og Thomas Paalik kom trygt i land på Hellesøy etter å ha vært savnet på sjøen i flere timer. Fisken fikk de også med seg. Til høyre kollega Detlef Körpenich, som fikk kontakt med de uheldige hobbyfiskerne på mobiltelefon.<br/>Foto: Gidske Stark