• Dette er ikke noe du ønsker å se på, sier øyenvitne.

Tre personer har omkommet etter å ha falt i Vøringsfossen i Eidfjord i Hordaland de fem siste årene. Den siste var en russisk kvinne i sommer.

Men turistene bare fortsetter å leke med livet ved den 182 meter høye Vøringsfossen.

En hytteeier ble nylig vitne til at en mann gikk ut på en fjellhylle for å ta bilder.

— Vi var veldig skeptiske, sier mannen.

PÅ TUR: Her utfordrer tre voksne mennesker, som du skimter i midten av bildet, skjebnen. - De sto der og diskuterte et eller annet, sier fotografen.
2211-TIPSER

«Blir lurt»

BT har tidligere vist bilder av folk på kanten av stupet. Men denne mannen gikk altså et skritt lenger, i likhet med en gruppe på tre voksne. De beveget seg i området rett nedenfor toppen av platået.

Utrolig nok gikk det bra med alle fire.

— Dette er ikke noe du ønsker å stå og se på, at folk faller utfor, sier mannen, som mener at han hvorfor turistene er så ivrige.

— De blir litt lurt visuelt, og strekker seg litt og litt for å se fossen ordentlig, mener han.

Skilt hjalp ikke

Eidfjord kommune har bestemt seg for å bruke 20 millioner på å oppgradere området. Bro, utkikksplattform og gjerder skal beskytte turistene.

Men byggearbeidenen har ikke startet ennå.

Prosjektet skal bygges ut gradvis, og når alt står klart i 2020, vil gjestene bli møtt av et besøkssenter, flere kilometer med vei og gjerder, samt en bro over fossen.

Eidsfjords rådmann Aud Opheim Lygre sa til BT i august at sikkerhet er viktig for kommunen, selv om folk ferdes i naturen på eget ansvar.

Etter en ulykke i 2011, da en kvinne fra Østerrike døde, satte kommunen opp flere varselskilt. Likevel skjedde det på nytt i sommer.

— Turistene ønsker å se det spektakulære. Derfor vil vi kanalisere trafikken til sikre utkikkspunkter, der de samtidig får best mulig utsikt. Samtidig er det umulig å gjerde inn alle skrenter, sa Lygre.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post.