Siste: Rett over midnatt natt til tirsdag hadde trafikken roet seg noe. Det var da halvannen times ventetid ved fergeleiet. Fergen skal gå kontiunerlig hele natten, opplyser Statens vegvesen.

Det er igjen store problemer på hovedveiene mellom Østlandet og Vestlandet.

Etter at Gudvangatunnelen ble stengt på ubestemt tid, har det vært voldsom pågang på Brimnes-Bruarvik, fergestrekning der alle som skal over Hardangervidda må innom.

Etter dødsulykken ved Sogndal mandag kveld er dessuten trafikken dirigert vekk fra Vikafjellet og fra Lærdaløyri og mot Hardangervidda, opplyser Vegtrafikksentralen.

Dermed gjentar historien fra søndag med kilometerlange køer seg. Nå er det tre timer venting på Bruarvik, og en time på den andre siden.

— Det blir ringvirkninger. Vi har et veldig sårbart veinett, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

Ferge ute av spill

Fjord1 har satt inn ekstra ferge, men MF Sogn kollapset mandag ettermiddag.

— Det skyldes tekniske problemer. Vi jobber på spreng, og vi jobber parallelt med andre løsninger, sier kommunikasjonssjef Ingrid Færøyvik i Fjord 1 som ikke tør å si når hun tror problemene kan være løst.

MF Sogn tar 109 såkalte personbilenheter. Den andre fergen, Gulen, kan frakte 83 enheter over fjorden hver gang.

— Fergeoperatøren burde gitt gratis tur og delt ut mat og forfriskninger på kaien. Det er utrolig hva vi trafikkanter på Vestlandet må finne oss i! melder en BT-leser som står i køen.

Kan ikke bruke broen

Et par hundre meter unna av står Hardangerbroen nesten klar. Den skal åpnes lørdag, og kan ikke brukes ennå.

— Det er nok en del arbeid som gjenstår. Broen og tunnelene må ryddes og gjøres klar for trafikk før det er trygt å åpne, sa trafikkoperatør Randi Solberg i helgen.

Det betyr at Haukelifjell er den eneste frie hovedveien mellom øst og vest akkurat nå.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

I USTAND: MF Sogn fikk tekniske problemer mandag kveld.
2211-TIPSER