Politiet på Hønefoss arresterte tre utlendinger som fulgte nattoget fra Bergen i natt. De sitter nå i arresten, siktet for bruk og besittelse av narkotika og tyveri, får BT opplyst ved Nordre Buskerud politidistrikt.

De tre er fra Libya og Algerie og er trolig asylsøkere i Danmark. Politiet har nå sendt en anmodning til danske myndigheter og venter på svar derfra før de tre eventuelt blir utvist.

Et øyevitne til hendelsen på nattoget forteller at de tre kom på i Bergen.

Holdt seg våkne

— Sammen med en venninne sat jeg bare noen seter fremfor dem. Da lyset ble dempet i toget, begynte de å gå frem og tilbake og åpenbart speide etter noe å stjele, forteller øyevitnet.

De to venninnene besluttet å holde seg våkne og observerte hvordan en av dem prøvde å ta en veske fra en mann i samme vogn. Da ble konduktøren varslet.

På Hønefoss stanset toget. Politiet stormet inn og arresterte de tre. Meldingen fra konduktøren til politiet gikk på at de tre fremsto som påvirket og forsynte seg av andres eiendeler.

Flere passasjerer har meldt om tapte telefoner og penger, men politiet fant ikke tyvegods på noen av de tre.

— Men de hadde heller ikke med seg noe bagasje, da de ble tatt. Det er nok mulig at en veske som inneholder tyvegods ligger igjen på toget, sier operatør hos politiet i Hønefoss.

- Ikke stort problem

— Vi er ikke ukjent med slike tyverier, men vi har ikke grunnlag for si at dette er et stort problem, sier pressevakt Gina Scholz hos NSB.

- Hvilket råd gir dere til folk som skal følge nattog og vil sove i setet underveis?

— Vårt råd er å holde verdisakene på seg og nær seg og være varsom med hva man plasserer oppe på bagasjehyllen.

- Er det mulig for konduktøren å ta vare på verdisaker?

— Nei, noen slik ordning fins ikke. Passasjerer skal av og på hele veien, konduktøren er mye ute i togsettet og har andrre oppgaver. Det er ikke praktisk mulig for konduktøren å ta hånd om passasjerenes verdisaker, sier Scholz.