— Det var nok de to som fikk dratt meg inn i partipolitikken, innrømmer Siw-Anita og kaster et kjærlig blikk på de to yngre brødrene.

Gerhardsen - og Lien

Ikke bare er tvillingene Jørgen og Stein Ove på linje politisk. Begge er i gang med Europastudier ved Universitetet i Bergen og bor i samme studentbolig på Gyldenpris. På hver sin hybel.

Storesøster, som for øvrig er leder av Bergen AUF, bor tilfeldigvis i samme nabolag.

Med adresse Lien , selvfølgelig.

— Får dere mange kommentarer om Lien-dynastiet?

Stein Ove rister på hodet: - I så fall bare på fleip. Lokalavisen hjemme har riktignok yndet å plassere oss i bås med Gerhardsen og Stoltenberg, sier han med en liten latter.

Hjemme i Os har Jørgen og Stein Ove sikret seg varaplass i kommunestyret og møter med stor lyst når anledningen byr seg.

— Lokalpolitikken gir en god bakgrunn for alt vi driver med politisk på andre arenaer. Ikke minst lærer vi å være pragmatisk, sier den nyvalgte nestlederen.

Jørgen har for øvrig klokkertro på at Ap i kompaniskap med SV skal knuse Frps utstillingsvindu ved neste års valg.

Bare så du er advart, Terje Søviknes!

Kampvotering

Tvillingene er født for tidlig og har cerebral parese. Jørgen er avhengig av rullestol, mens Stein Ove går kortere avstander.

Politisk har alle tre søsknene tvilt seg fra å være motstander til å gå inn for norsk EU-medlemskap. For Stein Ove kom omveltningen det året han bodde i København og oppdaget at bare de blåeste blå kjempet mot dansk EU-deltakelse.

Også før helgens årsmøte var samtlige søsken inne i fylkesstyret, men etter en kampvotering mot Ragni Løkholm Ramberg rykket Jørgen opp til vervet som politisk nestleder.

Kampvoteringen handlet nok mer om personer enn politikk, sier Ragni Løkholm Ramberg, som tar nederlaget med fatning. Hun gir ikke opp Ap på grunn av ett tapt slag:

— Er man sosialdemokrat, så er man sosialdemokrat. Jeg er 22 år gammel og tenker at tiden er inne for å ta steget over i voksenpartiet. Dessuten trives jeg godt i studentlaget, sier Ramberg.

Flere å hente?

Medlemstallet i Hordaland AUF er ikke som i glansdagene. Ved årsskiftet var fylkeslaget nede i 311 medlemmer. En viktig ambisjon for 2006 er å stifte flere lokallag og verve nye medlemmer.

— Er det flere å hente hjemme hos Lien i Os?

— Ja, vi har en søster på snart 16, kommer det nølende fra Siw-Anita. - Jeg er ikke så sikker på at hun vil gå inn i partipolitikken, legger hun til.

— Vi pleier profesjonelt nok å si at det får hun ta stilling til selv. Men vi har ikke noe imot om hun skulle velge å bli med i Ap.

Sier nestlederen med et overbevisende smil.

GIDSKE STARK