Aksjonen begynte klokken 18.50 onsdag kveld. Politiet rykket ut med bevæpnet mannskap mot Bildøy.

— Vi rykket ut for å pågripe en mann, sa Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til bt.no kort tid etter at aksjonen startet.

- Kjent for politiet

Torsdag morgen arbeidet politiet videre med saken.

— To menn og en kvinne ble pågrepet, alle norske, er siktet for grov narkotikaforbrytelse eller medvirkning til dette, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Han opplyser at politiet har gjort «betydelige beslag», uten at han vil utdype hvilket eller hvor mye stoff det er snakk om.

— De tre fremstilles for varetektsfengsling fredag, men vi vi er sparsomme med opplysninger av hensyn til etterforskningen, kommenterer Christoffersen.

— Hvorfor var politiet bevæpnet?

— Det vil jeg ikke gå inn på, men jeg kan si at de tre er kjent for politiet fra tidligere.

Tre menn pågrepet

Politiet sendte tre enheter til Sotra. Først lette de i området rett etter Sotrabrua fra Bergen, etter hvert beveget politiet seg til Bildøy.

Mannen skulle pågripes fordi han var mistenkt for en straffbar handling.

Klokken 21.15 opplyste innsatsleder Øyri at tre personer var tatt hånd om av politiet. De tre ble pågrepet på Bildøy, i eller ved en hytte, etter det bt.no erfarer.

— Vi har fått kontroll på tre personer på den aktuelle adressen, sa Øyri til bt.no.

Skal ransake hytte

Aksjonen gjelder en straffesak som er under etterforskning. Ifølge operasjonsleder Hilland er de tre personene mistenkt for «blant annet narkotikaforbrytelser».

— Vi kommer til å foreta en ransaking der ute, så får vi se hva vi finner. Vi mistenker blant annet narkotika. Hvis det blir gjort en del funn, blir de tre iallfall sittende til morgen, sa Hilland onsdag kveld.