BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Tre menn fra Bergen, henholdsvis 18, 19 og 20 år gamle, er pågrepet og siktet for det væpnede ranet på Hydro Texaco-stasjonen på Søreide tirsdag kveld.

— Tre personer er siktet, bekreftet politiinspektør Asbjørn Braanaas overfor Bergens Tidende i går kveld.En person ble pågrepet onsdag formiddag. Den andre i 20.30-tiden onsdag kveld, mens sistemann ble pågrepet i 23.40-tiden onsdag kveld, opplyste politiet i går kveld. Alle tre er varetektsfengslet. Den tidligst pågrepne har tilstått forholdet, mens de to andre blir avhørt torsdag morgen. Det var ingen dramatikk i pågripelsene. Politiet omtaler de pågrepne som "nye kjenninger".

Ikke bileieren Det var klokken 22.00 tirsdag kveld at Hydro Texaco-stasjonen ble ranet av to maskerte ranere som hadde våpen. Tredjemann ventet utenfor i det politiet mener var en grå Audi. - Er bileieren siktet i saken?- Nei, opplyser Braanaas.- Var bilen stjålet eller tyvlånt?- Hvordan ranerne fikk tak i bilen vil jeg foreløpig ikke kommentere, sier politiinspektøren. - Er bilen funnet?- Det kan jeg ikke si.Ranerne fikk utlevert penger, men politiet ønsker ikke å si om pengebeløpet var stort eller lite.Før ranet av Hydro Texaco-stasjonen ble de tre observert i nærheten av Esso-stasjonen like i nærheten. De skal ha parkert bilen og gått maskert mot Esso-stasjonen. På grunn av mye folk valgte ranerne antakelig å snu, og kjørte de får hundre meterne videre til Hydro Texaco. Fortalte i avhør Mannen som ble pågrepet i går satt i avhør utover dagen. Han skal ha kommet med opplysninger som gjør at politiet er svært optimistisk når det gjelder å få saken oppklart.- Vi mener vi nå er kommet ganske langt. Vi nærmer oss en oppklaring, sier politiinspektør Asbjørn Braanaas.- Siktede har sagt en del ting som gjør at vi nå er godt på sporet.- Har han navngitt de andre?- Det kan jeg ikke kommentere, men det nærmer seg en løsning på saken, sier politiinspektøren.