– Min klient har sittet i arresten i kjelleren på politihuset en hel uke. Det har vært en voldsom belastning. Da kjennelsen kom, ble det mye tårer, sier advokat Fredrik Verling.

Kvinnen han representerer har tatt saken veldig tungt. Sammen med sin bror og sin samboer, er hun siktet for å tilrettelegge for at en 22 år gamle landskvinnen skal ha blitt offer for menneskehandel.

De tre ble pågrepet i saken da de møtte opp på Åsane politistasjon for å forklare seg i saken som vitner.

BT snakket med den siktede kvinnen før dommer Vigdis Bygstads avgjørelse kom i kveld.

– Hun lyger

– Hun lyger. Det er som noen forteller henne hva hun skal si. Det er helt uvirkelig å være i en slik situasjon for oss, sier 23-åringen om kvinnen som rømte fra et hus på Breistein 31. januar i år.

Hun har selv en ett år gammel sønn i Romania og er med mannen sin og broren sin som jobber som håndverkere i Norge.

Det ble nytt fengslingsmøte i saken i går fordi det manglet avhør av fornærmede i det første fengslingsmøte forrige lørdag.

Forsvarerne påkjærte kjennelsen, og fikk medhold av Gulating lagmannsrett. Da saken ble behandlet på nytt i dag, fikk de en ny seier.

– Følelsesladet

– Klienten min ble veldig lettet og glad. Det hele var følelsesladet. Det var veldig riktig å løslate disse. Det er slike avgjørelser som er med på å gjenopprette tilliten til rettssystemet, sier advokat Turid Mæland, som representerer kvinnes bror, en 30-åring.

Dommer Bygstad kom til at det ikke var skjellig grunn til mistanke, og ettersom politiet lot være å påkjære avgjørelsen, fikk de tre gå fri rett ut av rettssalen.

– Det hadde bygget seg opp en veldig spenning, og da kjennelsen kom var det som om luften gikk ut av dem. De var utrolig lettet alle tre, sier advokat Arild Dyngeland, som representerer kvinnens samboer, en 32-åring.

De tre er imidlertid fremdeles siktet i saken, og politiet vil fortsette etterforskingen.

– Hvorfor påkjærte dere ikke avgjørelsen om løslatelse?

– Det var en totalvurdering av situasjonen. Nå får vi se over helgen hva vi gjør videre, sier politiadvokat Steinar Andersen.