Klokken 09.45 onsdag formiddag skjedde ulykken på Hjellestadvegen i Ytrebygda bydel i Bergen.

Flere busser var leid inn for å kjøre elever fra Hjellestad skole til gudstjeneste i Ytrebygda nærkirke.

— Glasset sprutet

— I en sving på den smale veien møtte skolebussen en lastebil. Det var ikke mulighet for å passere. For å unngå en møtekollisjon, måtte begge de to store bilene kjøre langt ut på veiskulderen, forteller rektor ved Hjellestad skole, Eli Stange.

Bilene skla ikke ha holdt stor fart. Men da bussen skulle svinge inn igjen på veien, traff den en bergnabb.

— Vi hørte et smell og tre store bussruter ble sprengt inn i bussen. Glasset sprutet over de elevene som satt på de fem radene ved rutene, sier rektor.

En 11 år gammel jente ble kjørt til legevakten. Hun hadde muligens fått glass i øyet. Det skal gå bra med jenten, men hun blir hjemme fra skolen resten av dagen.

- Skremt da det smalt

- Hvordan opplevde dere dette?

— Vi ble skremt da vi hørte smellet, men både elever og lærere i bussen beholdt roen. Noen elever ble redde, men vi har snakket med elevene etterpå. Alle foreldre til elevene vil få en orientering om hendelsen, sier rektoren.

Politiet kjente ikke til ulykken, da vi snakket med dem klokken 11.35.

- Vi var veldig heldige

Hjellestad skole har rundt 300 elever. De aller fleste skulle på gudstjenesten i dag. I bussen der rutene ble sprengt, var det rundt 40 elever.

— Jeg har vært redd for tungtrafikken på denne veien lenge. Veien er smal og uoversiktlig, og jeg vil be bilistene ta det rolig, sier moren til en elev til bt.no.

— Vi føler vi har vært veldig heldige. Dette gikk tross alt bra, sier rektor Stange.