Første mann ut, var en mann som var ute og kjørte med konen klokken 04.30 natt til søndag. Politibilene stoppet mannen i Fjell sentrum.

Kjørte mistenkelig sakte

— Han kjørte mistenkelig sakte i en litauisk registret bil. 04.30 natt til søndag. Da vi stoppet han, nektet han å blåse i alkometer. Mannen var tydelig beruset og vi måtte ta blodprøve av han. Etter hvert ble han vanskelig, og det endte med at han måtte i drukkenskapsarresten, forteller politibetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Mannen var fra Litauen og midt i trettiårene.

Promille på 0,498

Etter å ha fått plassert førstemann i fyllearresten, returnerer politifolkene til Sotra. Klokken er 05.30 og politibilen nærmer seg Drotningsvik.

— Ved avkjørselen til Breivik blir vi oppmerksom på en bil som kommer fra Sotra. Den om lag 20 år gamle mannen, blåser rødt. Han blir tatt med til Politikammeret, og utåndingsprøven viser 0,498 i promille. Han får derfor ikke beslaglagt førerkortet, sier Paulsen.

— Hvorfor mister han ikke førerkortet?

— Når du har mellom 0,2 og 0,5 i promille, så blir ikke førerkortet tatt. I dette tilfellet var han utrolig heldig. Mannen kan vente seg et større forelegg, forklarer Paulsen.

Mannen var alene i bilen.

Full midt i kirketiden

Søndag formiddag får politiet melding om en svart Passat som kjører i stor fart inn i et boligområde på Ulveseth.

— Meldingen kom klokken 11.30. Etter en stund finner vi bilen forlatt. den er skadd og lekker olje. Patruljen sporer opp to menn i begynnelsen av tjueårene. Etterforskningen viser at den ene av dem har kjørt Passaten hjem fra fest. Han var ikke edru og han hadde også drukket etter kjøringen, forteller Paulsen.

— Mistet denne mannen førerkortet?

— Ja, det ble beslaglagt. Han hadde førerkort nå, men han har mistet det for promillekjøring en gang før. Det kan derfor ta noe tid før han får lov til å kjøre bil igjen, sier Tom Paulsen.

Paulsen roser folk på Sotra fordi de melder fra når de ser trafikkfarlig kjøring.