— Klokken 10.50 fikk vi melding om at en fritidsbåt gikk ned utenfor Skoltegrunnskaien, og at to personer var observert i vannet, forteller operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Ambulanse, politibåt, politipatruljer og brannvesen med dykkere ble sendt til stedet.

Like etter ble tre menn plukket opp av en forbipasserende båt og farktet inn til Tollbodkaien, hvor ambulanser ventet. Mennene fikk raskt av seg de våte klærne og ble pakket inn i tørre pledd fra ambulansepersonellet.

Etter en stund ble det klart at det ikke var flere enn de tre bergede personene som var involvert.

På vei hjem

De tre personene var på vei hjem fra fest i byen på vei ut til Øygarden da de gikk tom for bensin. I forbindelsen med bensinfyllingen har de gått bak i båten, og båten begynte å ta inn vann. Da de tre mennene ikke greide å stabilisere båten igjen, gikk den til bunns, forteller Gustav Landro i bergenspolitiet.

De tre hadde redningsvester på seg, og ble raskt sett av en forbipasserende fritidsbåt med to personer. De tre skal ikke ha ligget mer enn noen få minutter i vannet.

Rundt 17 mann fra brannvesenet rykket ut da alarmen først gikk.

Kalde menn

— Mennene er kalde, men i relativt god forfatning, sier han.

Foreløpig er det uklart hvem som var føreren av den skipbrudne båten. Politiet vil foreta en alkotest så etter hvert, men resultatet er foreløpig ikke kjent.

Ifølge operatør ved Hordaland politidistrikt, Erik Gjesdal, skal en av mennene i båten også være eier av båten. Politiet har opprettet en sak på hendelsen.