Politiet kom på sporet av ranerne etter tips fra publikum om en bil som var kjørt av veien ved Sekse. De tre mennene har ifølge politiet tilknytning til bilen.

— De som fant bilen tok kontakt med politiet, og så begynte vi å nøste derfra, sier politiïnspektør Kjetil Kvalvik ved Odda politistasjon.

De tre mennene, som er østeuropeere, ble pågrepet i Kinsarvik i ettermiddag og siktet for ranet.

— De er akkurat kommet inn her, så vi kan ikke si så mye ennå. Vi skal avhøre dem i morgen, sier politioverbetjent Ragnar Kaldheim.

Ifølge Kvalvik er det gjort beslag i saken som styrker mistanken mot de tre mennene. Også observasjoner i saken skal være med på å styrke politiets mistanke.

Mennene vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

Det var litt før klokken halv fem i natt at politiet i Odda fikk melding klokken om at et tsjekkisk ektepar var blitt fraranet penger og mobiltelefoner i Røldal.

Det utenlandske ekteparet hadde parkert bilen for natten, og oppholdt seg på veien øst for Røldal sentrum. Plutselig dukket to menn opp og spurte etter fyrstikker, men forsvant raskt igjen da dette ble avslått.

Ti minutter etter kom de tilbake igjen.

— Da har den ene personen finlandshette på seg, og viftet med en pistol. Den andre personen hadde øks, sier politioverbetjent Ragnar Kaldheim ved Odda politistasjon.