Klokken 15.50 torsdag fikk politiet melding fra Statoil Kårstø i Tysvær om at det var fremsatt en bombetrussel mot gassanlegget. En mann hadde ringt inn trusselen til sentralbordet på Forus, melder politiet i Haugland og Sunnhordland politidistrikt.

En time senere ringte mannen på nytt for å fortelle at trusselen var «tull». I mellomtiden hadde imidlertid alle ansatte på anlegget blitt evakuert, med unntak av dem som måtte være der for å drifte anlegget.

Har fremsatt trusler før

Tre menn på henholdsvis 44, 47 og 50 er pågrepet på Karmøy. De ble pågrepet på to ulike adresser.

— Alle tre er mistenkte og har vært tilstede under samtalen. De skylder på hverandre, sier operasjonsleder Agnar Austrheim.

— To av mennene har fremsatt lignende trusler mot en annen bedrift i regionen før.

Austrheim vil ikke fortelle hvordan politiet kom frem til de tre personene, men forteller at politiet er sikre på at de har kontroll på telefonen det ble ringt fra.

- Svært alvorlig

De tre mennene blir sittende i varetekt over natten og det blir videre avhør av de mistenkte i morgen, ifølge Austrheim.

Politiet tar silke trusler svært alvorlig.

— Det medfører store konsekvenser for anlegget, for de ansatte og for driften. Hvor mange og hvor lenge anlegget var evakuert har vi ikke opplysninger om, men min informasjon går ut på at de som ble evakuert ikke kom tilbake på jobb i dag, sier operasjonslederen.

Statoil vurderer å fremsette erstatningskrav.