I 11.30-tiden kom meldingen om det brutale masseslagsmålet på åpen gate ytterst i Kringsjåveien. Totalt seks personer var involvert, og politiet karakteriserer bataljen som et gjengoppgjør. Årsaken til at gjengene braket sammen, skal ha vært en udramatisk påkjørsel eller kollisjon.

— Meldingen gikk ut på et stort slagsmål hvor tre personer var blitt banket opp. De klarte å flykte med bil helt, og oppsøkte Fjell og Sund lensmannskontor for å redde seg fra noen påståtte forfølgere. Men det er ingenting som tyder på at de ble forfulgt, sier vaktsjef Birger Kleppe ved Hordaland politidistrikt.

Pustevansker

Likevel er det liten tvil om at de tre har vært utsatt for vold. Det ene offeret måtte fraktes til sykestuen på Fjell med pustevansker. Han hadde slagskader i ansiktet og klaget over store smerter etter å ha blitt sparket i magen. Den andre fornærmede skal ha brukket nesen, mens tredjemann rapporteres å ha sluppet noenlunde hel fra bataljen.

Politiet pågrep i 13-tiden tre personer som antas å stå bak mishandlingen. De tre ble tatt i en leilighet i Kringsjåveien, samme gaten som den angivelige påkjørselen skal ha skjedd. Laksevåg lensmannskontor ba om bistand fra Politiet i Fyllingsdalen, fordi leiligheten skal ha vært full av folk.

Ikke påvist våpen

— En person er satt i arresten, og alle involverte vil bli avhørt så snart som mulig, forteller vaktsjef Kleppe.

Det er ettermiddag uvisst om mannen må overnatte i arresten.

De fornærmede skal ha hevdet at de ble slått med en jernstang, men politiet har ikke funnet noe slagvåpen verken i leiligheten eller i en bil som ble ransaket.

— Foreløpig er det ikke noe som tyder på at det har vært brukt noe våpen, sier Kleppe.