En fjerde passasjer ligger hardt skadet på Haukeland sykehus. Tilstanden til den 59 år gammel mannen betegnes lørdag ettermiddag som alvorlig, men stabil. Mannen skal etter planen opereres lørdag kveld.

Politiet fikk melding om den alvorlige ulykken klokken 16.33 fredag ettermiddag. Sammenstøtet skjedde i 80-sonen på europavei 134, en kilometer vest for Haukeli skisenter.

— Ut fra det vi vet hittil, tyder alt på at en personbil på vei østover har fått skrens og sklidd sidelengs inn i en møtende hjullaster, forteller operasjonsleder Jørn Nilsen ved Telemark politidistrikt.

Det var fire personer i bilen. Tre av dem, en mann og to kvinner, mistet livet i det kraftige sammenstøtet.

— Alt tyder på at de omkom momentant, sier operasjonsleder Nilsen.

Mannen som var den fjerde passasjeren er hardt skadd og ble fraktet med ambulansehelikopter til Haukeland universitetssykehus i Bergen. Mannen skal ha vært ved bevissthet da han ble fløyet bort.

Politiet har ennå ikke fått orientert de pårørende og vil derfor ikke gå ut med for mange opplysninger om de omkomne.

— Alle de fire involverte i dødsulykken er fra Rogaland, opplyser operasjonsleder Jørn Nilsen ved Telemark politidistrikt.

I hjullasteren satt det to personer. Ifølge politiet er de begge fysisk uskadd og vil få tilbud om krisehjelp.

Politiet regner det som sikkert at det glatte føret er årsaken til dødsulykken.

— Det er fem kuldegrader og lett snødrev i området i kveld. Veibanen er dekket av hardpakket snø og er speilglatt. Det er all grunn til å tro at det er årsaken, sier operasjonsleder Nilsen til bt.no.

E 134 er fortsatt stengt ved ulykkesstedet, og vil forbli stengt til langt ut på kvelden.

INN I HJULLASTER: En personbil fikk skrens og koliderte med en hjullaster ved Haukeligrend fredag.