Et fly med 16 personer om bord krasjet like etter landing i halv åtte-tiden i morges.

Charterflyet tilhører det færøyske selskapet Atlantic Airways. Det tok av i Stavanger og skulle videre fra Stord til Molde.

Tre personer omkom i flyet.

— Vi kan bekrefte at det er funnet tre omkomne personer inne i flyvraket, sier Fritz Arne Lilleskog i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no klokken 11.39.

Kjørte av rullebanen

Det var klokken 07.35 det ble meldt om brannutvikling i et fly som har kjørt av rullebanen på Stord. Flyet landet som normalt, men klarte ikke å stoppe.

— Vi fikk melding klokken 7.35 om at et fly har kjørt ut av rullebanen. Det er 16 passasjerer om bord, og flyet skal ha tatt fyr, sa operasjonsleder Harald Myklebust i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tidligere i morges.

I formiddag ankom Kripos med teknikere som skal bistå med tekniske undersøkelser av åstedet og identifiseringsarbeidet av de avdøde.

— De er nettopp landet der oppe, sier operasjonsleder Torgeir Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Kripos bekrefter overfor bt.no at to åstedsgranskere er sendt til Stord lufthamn.

Verste på åtte år Flyet var satt opp med avgang fra Stord klokken 8.05 og ankomst Molde 8.55.

Etter det NTB får opplyst på Ormen Lange landanlegg i Aukra ved Molde, var flyet chartret av Aker Stord, og gikk jevnlige turer med ansatte som arbeidet for Aker på Ormen Lange-anlegget utenfor Molde.

Dagens ulykke er den verste på Stord siden okotber 1998. Da styrtet et propellfly 200 meter fra rullebanen på Stord flyplass.

Flyet var av typen Cessna 402. Alle åtte i flyet omkom.

De sju passasjerene var danske arbeidere som skulle på jobb ved Aker Stord, mens den åttende omkomne var piloten.

Fredrik Litleskare
BRANNEN SLUKKET: Redningsmannskapene jobber fremdeles med å få oversikten på ulykkesstedet
Ove Olderkjær