GARD STEIRO gard.steiro@bergens-tidende.no

Den nå domfelte askøyværingen tilstod overgrepet da saken kom opp for Midhordland herredsrett. I tillegg til fengselsstraff ble han dømt til å betale 80.000 kroner i erstatning til jenten.

Dataspill 31-åringen tok selv kontakt med jenten på formiddagen den 13. juli i fjor. Han ba henne komme til bopelen hans fordi hun hadde lånt et dataspill av ham. Dette ville mannen nå ha tilbake.Jenten og den domfelte er i familie, og kjente hverandre godt fra før.

De to satt sammen i 31-åringens bopel i flere timer. De spilte dataspill og så film, mannen drakk mye og var beruset da voldtekten fant sted.

Stengt inne Ved 1830-tiden ga jenten beskjed om at hun ville gå hjem til sine foreldre. Mannen svarte med å låse døren og tilby henne 1000 kroner eller mobiltelefonen hans hvis hun kledde av seg. Da jenten nektet tvang 31-åringen henne med makt til ha sex med ham.

Overgrepet varte i to timer. Mannen truet flere ganger med å drepe jenten hvis hun fortalte hva som hadde skjedd til foreldrene. Han truet også med å ta livet av seg selv.

Da jenten endelig kom seg ut ved 2030-tiden, dro hun hjem til sine foreldre og fortalte om overgrepet. Mannen ble pågrepet av tjenestemenn fra Askøy lensmannskontor senere på kvelden.

Skjerpende omstendigheter 31-åringen ble tiltalt og dømt på fire punkter; for voldtekt, utuktig omgang med barn under 14 år, trusler og drukkenskap.

Retten la i skjerpende retning vekt på at handlingene var særdeles krenkende, og at jenten hadde et tillitsforhold til overgriperen. Mannen forsøkte også å fjerne spor etter voldtekten.

Straffen på tre og et halvt års ubetinget fengsel er i samsvar med aktors påstand.