Natt til i går hadde frekke tyver brutt seg inn i to eneboliger på Trengereid. Tyvene romsterte i husene mens beboerne sov. Datamaskiner, mobiltelefoner, smykker og lommebøker er tatt — og tyvene er fortsatt på frifot. I Åsane har politiet hatt flere lignende innbrudd den siste tiden, og natt til fredag skjedde det samme på Laksevåg.

Natt til i dag har det vært tre nye innbrudd, to av dem i området rundt grensen mellom Modalen og Masfjorden.

— Det er for tidlig å si om det kan være samme gjerningsmenn, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Undersøker tyveribande

Han vil ikke spekulere i om det er en bande som er på tyveriraid på Vestlandet, men sier at det er én av teoriene politiet vil se nærmere på.

Det første innbruddet skjedde klokken 03.25 i Instefjord i Gulen. Tyvene har knust et vindu og tatt seg inn i boligen. Hundepatruljen ble sendt til stedet, og kunne følge sporene fra den knuste ruten og frem til et sted der det trolig har stått en bil parkert.

— Det var naboen som ringte inn og meldte fra. Han hadde først hørt flere personer utenfor og fryktet at de hadde tatt seg inn i huset. Han sjekket og fant ingen, men fryktet at de hadde tatt nabohuset. Kort tid etter så han to personer løpe fra stedet, sier Lyssand.

Mangler beskrivelse

Klokken 05.40 ble det meldt om innbrudd i Otterstad i Modalen, omtrent 45 minutters kjøring fra Instefjord. Politiet vet ikke mer, men det vil bli foretatt en åstedsundersøkelse i boligen i løpet av formiddagen.

— Innringeren ble vekket av ubudne gjester i huset. De stakk fra stedet da de ble oppdaget, sier Lyssand.

Omtrent en halvtime senere ble det meldt om innbrudd og grovt tyveri fra en bedrift i Haugsvær i Masfjorden, som ligger nettopp en halvtimes kjøring fra Otterstad. Eieren av bedriften la seg på hjul etter tyvene, men mistet dem av syne ved avkjøringen til Modalen.

Tyvene er ikke pågrepet, og politiet har verken signalement på kjøretøyet eller beskrivelse av gjerningsmennene.

Ronald Hole