Tre rumenske menn er pågrepet og formelt siktet for et angrep på fire personer ved Bergen camping i Breistein natt til mandag.

De tre, en i midten av 20-årene, en i slutten av 30-årene og en i begynnelsen av 40-årene, ble pågrepet i en væpnet aksjon på Kvamskogen drøye fem mil unna i 09.30-tiden mandag.

Angrep med hammer

Klokken 00.43 natt til 2. påskedag fikk politiet melding om grov vold på campingplassen. De tre hadde angrepet fire rumenere som holdt til på en hytte, blant annet med en hammer.

Blant de fornærmede er også en kvinne, som kom uskadet fra angrepet.

De tre andre ble innlagt med lettere hodeskader på Haukeland universitetssykehus. En av dem har brukket armen.

Politiet går ut fra at det er en forbindelse mellom personene.— Jeg vil ikke kommentere motivet. Jeg kan ikke kommentere om de kjenner hverandre, og eller bakgrunnen for at de er i landet, sier jourhavende politiadvokat, Katrine Eikestad.

Det er foreløpig ikke gjort avhør av de siktede, men politiet har snakket med noen av de fornærmede på sykehuset.

Eikestad antyder at det vil bli avhør tirsdag.

— Det er et uklart hendelsesforløp og en del ting som må avklares før vi går i gang med avhør. Det pågår etterforskning. Omfanget er slik at vi må få satt oss inn i alle fakta og kartlagt en tidslinje for å få gode og hensiktsmessige avhør, sier Eikestad.

Ikke bortført

De første meldingene gikk ut på at en av mennene var blitt bortført, men det viste seg senere at han hadde trukket seg vekk fra tumultene og besvimt.

AKSJONERTE: En mørk, bulgarskregistret Audi er etterlyst etter at tre personer angrep fire menn på en campingplass i Åsane. Vitner har tipset om denne bilen som står parkert på Kvamskogen.
2211-TIPSER
CAMPINGANGREP: En mann brakk armen, mens to andre var blodig forslåtte etter at de ble angrepet på Breistein camping natt til mandag.
REMI PRESTTUN

Politiet lette natt til mandag etter den blå Audien som gjerningspersonene ankom og dro i, og fikk i morgentimene mandag flere tips om at en slik bil sto parkert på NAF Kro & Camping på Kvamskogen.

Rundt klokken 09.20 mandag gikk de til væpnet aksjon. Tre politibiler og en ambulanse sto da utenfor campingplassen.

— Vi har kontroll på tre personer der nå. Vi vet ikke om de har noen tilknytning til saken ennå. Vi snakker med dem og undersøker, sa operasjonsleder Terje Magnussen rett etter aksjonen.

Siktelsen kan bli utvidet

Ifølge det BT kjenner til, har den bulgarskregistrerte bilen holdt til på Kvamskogen hele vinteren.

Klokken 11.30 var mennene på vei til politistasjonen i Bergen. Audien skal også tas inn.

I 15-tiden ble de formelt siktet for angrepet. Foreløpig går siktelsen ut på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

— Det kan bli utvidet, sier politiadvokat Katrine Eikestad.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

53 KILOMETER: Angrepet skjedde like etter midnatt på Bergen camping i Breistein (punkt A). De tre mennene ble pågrepet på NAF Kro og camping på Kvamskogen (punkt B), 53 kilometer unna.
GOOGLE MAPS