— De tre er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiinspektør Jan Grahl-Madsen ved Bergen nord politistasjon.

Torsdag ba han om varetektsfengsling i fire uker for mennene - og fikk gjennomslag. Kjennelsene var klare torsdag ettermiddag.

— Rettenfann at alle tre kan mistenkes for voldsepisoden. Retten kom også til at det er både unndragelsesfare, fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare, sier Grahl-Madsen.

Politiet fikk melding om den grove volden på campingplassen på Breistein klokken 00.43 natt til mandag.

— Husker ikke mer

De tre mennene er i 20-, 30- og 40-årene. De er siktet for å ha angrepet tre rumenske menn og en rumensk kvinne. De tre mennene ble kjørt til sykehus etter angrepet. Kvinnen slapp uskadd fra det, men sier selv hun ble slått i ansiktet av en av de angivelige overfallsmennene.

25 år gamle Alexandru Liviu Lucescu er et av ofrene. Mens konen så på skal han ha blitt overfalt av to av mennene med hammer. Han sitter igjen med hodeskader og en brukket arm.

— De kom fra ingen steder og begynte å slå. Jeg prøvde å avverge det første hammerslaget med armen. Da armen ble truffet, klarte jeg ikke forsvare meg mer. Neste slag traff i hodet. Så husker jeg ikke mer, sa han til BT etter angrepet.

xxx

— De var sammen på en grillfest dagen før, der det oppsto en krangel. De tre kom senere på natten til campingplassen, sier Grahl-Madsen.

Han forteller at de tre innrømmer at de var involvert i voldsepisoden i varierende grad, men alle tre hevder de handlet i selvforsvar.

I retten torsdag ba politiet om brev- og besøkskontroll for hele varetektsperioden, men retten satte restriksjonene til to uker.

— Vi har nåen del vitneavhør vi må gjennomføre. Vi venter også på resultatene fra tekniskeundersøkelser og analyser. Etterforskingen blir nå prioritert, sier aktor.

De tre siktede tokbetenkingstid etter å ha fått kjennelsen.

Mennene - i 20-, 30- og 40-årene - ble pågrepet i en væpnet aksjon på Kvamskogen mandag formiddag. Ifølge Grahl-Madsen er de i Norge for å arbeide. Politiet har beslaglagt to hammere som er sendt til tekniske undersøkelser.

CAMPINGANGREP: En mann brakk armen, mens to andre var blodig forslåtte etter at de ble angrepet på Breistein camping natt til mandag.
REMI PRESTTUN (ARKIV)