• Det var veldig ubehagelig for gjestene, sier daglig leder ved Stedje camping etter at de i løpet av natten ble oppsøkt av tre menn.

– Tre menn kom ut av en bil og kastet stein på flere campingvogner, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Hollandsk gruppe

Campingvognene sto parkert på Stedje campingplass i Sogndal og tilhørte en hollandsk gruppe.

Politiet fikk melding om angrepet klokken 01.00.

– Det var veldig ubehagelig for gjestene. Det var to som sto utenfor og kastet stein på vognene, og en som dro rundt mellom vognene og forsøkte å få opp de vinduene som ikke var helt igjen, sier daglig leder Kari Hagelin.

Det lå folk og sov i alle vognene som ble angrepet, og campingplassen står nå i fare for å miste den hollandske gruppen som kunder.

— Ikke første gang

– Det er en stor gruppe som kommer hvert år. Det er mye spetakkel fra området rundt Shell-stasjonen like ved i utgangspunktet, så når de i tillegg blir vekket opp om natten står vi i fare for å miste dem, sier Hagelin.

Hun sier at det slett ikke er første gang det skjer hærverk på campingplassen.

– Det er første gang i år, men det skjer hver sommer at folk kommer inn på plassen og gjør hærverk. Folk blir veldig oppskaket, sier Hagelin.

De tre som var på campingplassen i natt er lokale menn på rundt 20 år.

– Vi skal prate litt mer med dem som var utsatt for bråket i natt, så får vi vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Hagelin.

Hans Gunnar Hagelin