I tur og orden slo tyvene til på disse hotellene: Quality Hotel Edvard Grieg på Sandsli, Grand Hotel Terminus, og First Hotel Marin i Rosenkrantzgaten.

– På suitellet ble det meldt om at to personer gikk inn i restauranten og forsynte seg med en veske mens gjestene spiste frokost. De løp deretter ut der tredjemann ventet med en bil. På Terminus skal det ha forsvunnet pass og verdisaker, sier operasjonsleder Paal Thorbjørnsen ved Hordaland politidistrikt.

Skjer ofte

Politiet har beskrivelse av bilen som skal ha ventet på tyvene på Sandsli.

Tyveri fra frokostspisende hotellgjester er blitt en gjenganger i Bergen.

– Vi har opplevd dette tre ganger i sommer. Vi har hengt opp oppslag om at gjestene må passe på. I tillegg har vi en ordning med at vi varsler andre hoteller, sier driftssjef Tom Kjærland ved Quality Hotel Edvard Grieg.

Han kastet seg i bilen etter tyveriet, og svingte innom andre hoteller i området for å se etter bilen. Kjeltringene skal ha kjørt av gårde i en Nissan Micra.

– Jeg så ingen. Men det virker jo som det er de samme som står bak de andre tyveriene også, sier Kjærland.

Kineser rundstjålet

På First Hotel Marin ble en mannlig kineser frastjålet en hvit veske med kredittkort, id-kort, pass og flere personlige eiendeler. Bussjåføren som ventet utenfor så ikke noe mistenkelig.

– Vi vil snakke med politiet og gå gjennom rutinene våre, sier hotelldirektør Bente Hosgaard Nilsen.

Tyverimeldingene kom inn til politiet klokken 07.34, 07.50 og 08.06. Politipatruljer er nå på utkikk etter gjerningsmennene.

Quality Hotel Edvard Grieg på Sandsli advarer gjestene mot veskenappere, men har likevel hatt flere tyverier i sommer.
KNUT STRAND
Bente Hosgaard Nilsen, direktør ved First Marin Hotel.
GORDON ANDERSEN (MMS)