Brannen i Lille Øvregate midt i Bergen sentrum ble meldt klokken 16.19. En time senere brant det fortsatt i to hus i gaten.

Klokken 17.36 ble det meldt at brannen var under kontroll.

To kvinner på 17 og 19 år ble hentet ut av det brennende huset i 16.50-tiden. De to lå på båre og var sterkt nedsotet. Ifølge brannfolk var kvinnene bevisstløse da de ble funnet på gulvet. Ifølge operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt var tilstanden til de to jentene stabil og ikke livstruende onsdag kveld.

— De er kjørt til Haakonsvern for behandling i trykktank, sier Bruarøy.

I 17.30-tiden kom en mann ut av et nabohus. Han var fullstendig nedsotet, og spyttet ut sot.

Brannen skal ha startet i et treningssenter og solstudio i gaten. Senteret ligger i to trehus i gaten, og det brant i begge husene.

De to kvinnene oppholdt seg i solariumavdelingen i tredje etasje.

Vitner forteller bt.no at brannen trolig startet i andre etasje, der det også er solarier. Dette er ikke bekreftet av politiet.

— Det var ingen brannalarm eller noe, men jeg kjente en sterk røyklukt. Jeg stod opp og kledde på meg. Det var så mye røyk at jeg ikke turde å gå innover i gangen. Da jeg kom ut viste det seg at to jenter satt fast inne i solariene og ikke kom seg ut, forteller en gråtkvalt Sissel Sund til TVHordaland. Hun lå og solte seg i et av solariene da det begynte å brenne, men klarte å komme seg ut ved egen hjelp.

Det var sterk røykutvikling i huset, som ligger like ved Domkirken og den gamle Latinskolen, forteller øyenvitner til bt.no.

Gamle trehus står tett i tett i området, og brannvesenet fryktet storbrann i det verneverdige strøket.

Både Lille Øvregate og Kong Oscars gate var stengt i forbindelse med brannen, noe som skapte fullstendig trafikkaos i ettermiddagsrushet. Etterslukking vil pågå utover kvelden.

FOTO: KNUT EGIL WANG
KNUT EGIL WANG
ROY HILMAR SVENDSEN (MMS)
ROY HILMAR SVENDSEN (MMS)