Idet skumringen var i ferd med å falle over boligområdet i Adolph Bergs vei på Landås, dukket en mann med sag opp. Med den enkle håndsagen gikk han løs på en 20 meter høy bjørk.

Han var kommet godt over halvveis på stammen da tilskuerne ble så mange at han fikk kalde føtter og løp fra stedet.

Tilbake sto sagen godt plantet i treet.

Tidligere i sommer ble det også felt et tre på samme sted. Den gang skjedde i nattens mulm og mørke, og treet ble liggende igjen etter at det var felt.

– Utrolig frekt

Naboene fryktet at treet kunne skade folk dersom det falt ukontrollert over ende.

– Et vindkast da kunne ført til at treet falt. Jeg synes det er utrolig frekt, sier nabo Iselin Jamne.

Da politiet kom til stedet var mannen forsvunnet.

– Det er mye som tyder på at dette er straffbart. Om han har hatt samtykke fra kommunen så er det lovlig å felle treet, men ikke slik at det faller mot hus eller inn i nabohagen, sier politibetjent Karsten Raa.

I tillegg til at mannen løp fra stedet da det kom folk, er det flere ting som tyder på at mannen ikke akkurat var noen kommunal utsending.

Sløv snekkersag

– Det er veldig tydelig at denne mannen ikke har felt mange trær. Han har brukt en sløv snekkersag og måten det er gjort på er heller ikke bra, sier Raa.

Kommunal vakttjeneste ble tilkalt for å felle treet skikkelig fredag kveld. Politiet vil fortsette å lete etter trefelleren.

– Vi har fått bilder av ham mens han sager ned treet, sier Raa.

Fellende bevis med andre ord.

Samme mann?

Motivet for de mystiske trefellingene er vanskelig å forstå for naboene.

– Det er ikke første gang vi er ute på et slikt oppdrag, og det som er ganske vanlig er at noen sjeneres eller kommer i skyggen av treet, sier Raa.

Det er imidlertid ingen som bor i skyggen av det halvfelte treet, og naboene bt.no traff på stedet hadde aldri sett mannen før.

– Vi kan ikke vite at det er samme mannen som har saget begge gangene, men det er gjort på samme måte og med samme sagen, sier Iselin Jamne.

AKSJON: Med en sløv håndsag gikk mannen løs på dette ca 20 meter høye treet.
Iselin Jamne
Heidi Torkildson Ryste
Heidi Torkildson Ryste