Tre menn, to av dem i 40-årene, den tredje i 30-årene, ble i går fengslet i Bergen tingrett, siktet for befatning med betydelige mengder narkotika. Etter det bt.no forstår kommer to av mennene fra Balkan. Én av de skal være norsk statsborger, men opprinnelig fra Kosovo.

– Det dreier seg om en såkalt tredjeleddssak, sier politiinspektør Liv Karlsen. Straffelovens paragraf 162, tredje ledd, omhandler befatning med «et meget betydelig kvantum» narkotika.

Karlsen ønsker ikke å kommentere hva slags stoff eller mengden de tre skal ha hatt befatning med. Gårsdagens fengsling gikk for lukkede dører.

Alle tre ble varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene må sitte i full isolasjon i halvparten av tiden, mens de to andre kan isoleres i hele fengslingsperioden.

– Min klient aksepterte fengsling etter utlendingsloven, sier advokat Tor Øystein Enge.

Narkoforbrytelser i denne størrelsordenen har en minstestraff på tre års fengsel, og kan i særlig alvorlige tilfeller ha en strafferamme på 21 års fengsel.

For heroin med en renhet på 40% regnes omkring 750 gram som et «meget betydelig kvantum», for amfetamin med renhet på 40% ligger grensen på omkring tre kilo, og for hasj/marihuana ligger grensen på omkring 80 kilo.